La Ràpita aprova un pressupost per al 2021 destinat a fer front a la crisi provocada per la Covid-19

Els comptes ascendeixen a 12.472.000 euros | Es fa una contenció de la despesa corrent de les regidories per crear un fons de contingència de 400.000€ per a la reactivació econòmica i l'atenció a les persones

per Aguaita.cat , La Ràpita, 30 de novembre de 2020 a les 10:19 |
Ple telemàtic del passat 27 de novembre a la Ràpita | Cedida
El ple de l'Ajuntament de la Ràpita va aprovar este divendres els pressupostos per al 2021.Uns comptes especialment dirigits a donar resposta a les necessitats extraordinàries generades la Covid-19. En este sentit, el Govern municipal ha presentat un projecte en què es fa una contenció de la despesa corrent de les regidories per crear un fons de contingència de 400.000€ per a la reactivació econòmica i l’atenció a les persones.

El pressupost municipal ha comptat amb els vots favorables d’ERC i Més Ràpita (mR), l’abstenció del PSC i els vots en contra de JxCAT.


El pressupost municipal per al 2021 ascendeix a 12.472.000 euros i respon a una previsible disminució d’ingressos per la crisi actual

El portaveu d’ERC al ple i regidor d’Hisenda i Promoció Econòmica, Albert Salvadó, ha agraït als seus companys de govern “la responsabilitat i l’esperit de sacrifici” que han fet en renunciar al 50% de les partides de les regidories. Salvadó ha explicat que “el govern de la Ràpita es dota d’un pressupost flexible pensat en donar resposta, des d’inici d’any, a les necessitats extraordinàries del 2021 a conseqüència de la pandèmia”.


Pel que fa a l’oposició, el grup de JxCat ha rebutjat els pressupostos. “Coneixem la situació actual del país i els problemes de l’economia de la Ràpita en concret, però no són els pressupostos que nosaltres redactaríem, els veiem poc ambiciosos”, ha expressat el portaveu de JxCat, Joan Martín Masdéu.

Per la seua banda, el portaveu de mR, Pedro Hernández, ha mostrat el seu suport al govern municipal i ha exposat que “els pressupostos van ben encaminats, i nosaltres no hem presentat cap proposta perquè no és el moment de demanar”.

Per concloure, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha expressat que el seu partit veu adequat “fer la partida del fons de contingència i ho veiem positiu per al moment que estem vivint”.

D’altra banda, s’ha de tenir present que durant el 2021 es tiraran endavant la remodelació de l’edifici de les Duanes per convertir-lo en un espai d’emprenedoria i coworking, l’arranjament de l’avinguda Pare Castro, la urbanització del tram del carrer Constància i la renovació de la Piscina Municipal. 

El plenari, també, ha aprovat per unanimitat dues mocions del PSC, una amb motiu del dia 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers la dona i l’altra, perquè la Generalitat destine els 6 milions d’euros previstos als pressupostos del 2020 per pal·liar els efectes de la regressió i subsidència del Delta de l’Ebre. 

 

Participació