Urgències de l'Hospital Verge de la Cinta renova la sala de RX amb un equipament digital amb eines d'intel·ligència artificial

Amb este nou equip, que proporciona funcionalitats avançades, es millora el servei que es presta a les urgències pel que fa al diagnòstic per la imatge

per Aguaita.cat , Tortosa, 8 de setembre de 2020 a les 15:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Àrea d’Urgències de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa compta amb una nova sala de raigs X digital directa. Esta instal·lació millora tant l’ergonomia de l’operador com la del pacient, sobretot en posicions extremes. Així mateix, compta amb tecnologia digital d’última generació que permet una reducció i control de la dosi de radiació que rep el pacient. L’equip incorpora funcionalitats d’intel·ligència artificial en els processats per millorar la qualitat d’imatge i, per tant, del diagnòstic.

Amb este equipament es pot visualitzar la imatge en la mateixa estació de control de la sala als pocs segons i en una pantalla de major mida i resolució. A més, disposa de la possibilitat de fer una radiografia de cos sencer mitjançant la superposició de vàries imatges –pasting- sense moure el pacient ni que el tècnic d’imatge per al diagnòstic hi hagi d’intervenir. I una altra novetat és el sistema de telemetria de que disposa, que permet realitzar projeccions d’àrees extenses del cos, com la totalitat de la columna i les extremitats inferiors. 


Pel que fa en la seua utilització en el diagnòstic de la COVID-19, on la radiografia de tòrax juga un paper clau, proporciona una millora en la rapidesa i resolució superior a l’actual. 
Per tal de renovar esta sala s’han adequat els espais incloent nova il·luminació, nous acabats en el terra, parets i sostres més asèptics i d’una qualitat millorada. S’han adaptat també els accessos i el vestuari per tal de facilitar l’entrada de persones amb mobilitat reduïda. 

Esta instal·lació proporciona més fiabilitat, més rapidesa i més activitat. Actualment, es realitzen entre 70 i 120 estudis diàriament i amb aquest nou equipament, gràcies a la seva ergonomia i a l’absència de despesa de temps de revelat, l’activitat pot augmentar en més d’un 50% d’estudis.
La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà ha destacat que “continuem millorant els equipaments del territori en benefici de les persones i també per facilitar i fer més àgil la intervenció dels professionals”.
 

Amb aquest equipament es pot visualitzar la imatge en la mateixa estació de control de la sala als pocs segons i en una pantalla de major mida i resolució. Foto: ICS EBRE


L’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) 

L’IDI és una empresa pública adscrita al CatSalut. La seva missió principal és la gestió, l'administració i l’execució dels serveis de diagnòstic per la imatge i de medicina nuclear. Els centres IDI es troben a Barcelona, Girona, Lleida, Metropolitana Nord (Badalona), Metropolitana Sud (Bellvitge), Tarragona i Terres de l’Ebre, on ofereixen uns serveis propers als ciutadans i als professionals, tant en l’àmbit de l’atenció hospitalària, com en de l’atenció primària de salut i d'altres línies assistencials. Realitzen exploracions i procediments de: Densitometria,  Ecografia, Gammagrafia i SPECT-TC (Medicina Nuclear), Mamografia, Ortopantomografia, PET-TC (Tomografia per Emissió de Positrons), Procediments Intervencionistes guiats per la imatge (Eco, Esterotàxia, TC i RM), Radiologia Convencional amb i sense contrast, Radiologia Intervencionista Vascular, Ressonància Magnètica (RM), Teràpia Metabòlica, Tomografia Computada (TC) i també ofereixen serveis de  Telediagnòstic.



 

 

Participació