Alumnes de Corbera d’Ebre elaboren una proposta turística innovadora que inclou concerts al Poble Vell

La idea és aprofitar els espais més emblemàtics i segurs del poble vell del municipi per fer concerts i exposicions de diferents temàtiques que ofereixin una alternativa cultural més àmplia per a tota la família

per Aguaita.cat, Corbera d'Ebre | 17 de juny de 2020 a les 18:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Projecte educatiu TurisTIC Challenge, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha finalitzat amb el reconeixement de les 29 propostes que l’alumnat ha creat per dissenyar, a través de la seva pròpia mirada, el turisme familiar del futur a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Un total de 945 escolars de primària i secundària han participat en esta iniciativa que els ha permès conèixer l’activitat i els actius turístics del territori i aportar la seua particular visió amb imaginació, tot incorporant criteris de sostenibilitat i l’ús de les tecnologies. 

El confinament d’estos darrers mesos no ha impedit que els centres educatius continuessen treballant en grups de manera telemàtica, gràcies a la implicació d’alumnes i docents. Esta faena ha permès generar un total de 29 propostes, entre productes, serveis i iniciatives turístiques centrades en noves experiències durant tot l’any amb activitats per les famílies. Tots els participants han rebut un reconeixement en forma de diploma virtual per la tasca i les valuoses aportacions que han dut a terme i aquest matí s’ha fet una trobada virtual per compartir la cloenda del projecte. La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé ha destacat la importància d’aquesta iniciativa que “ha permès involucrar els nens i les nenes de la nostra demarcació en el replantejament del turisme familiar a les nostres destinacions, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, ja que ells representen el públic a qui ens dirigim: les famílies i tota la ciutadania”. 


La proposta educativa TurisTIC Challenge s’emmarca en el Projecte Europeu de Competitivitat Territorial PECT Turístic en Família que coordina la Diputació de Tarragona i que el Patronat de Turisme desenvolupa a través de tres operacions: Patrimoni Cultural, Platja innovadora i Vinya en família. 
El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha volgut destacar una selecció de 

projectes que es traslladaran al sector privat i als agents públics del sector turístic perquè avaluen la seua viabilitat i implantació. Entre estes, hi ha propostes que han estat considerades com les més rellevants per l’aportació que fan dins de cadascuna dels àmbits de treball proposats. 

Una d’estes propostes a les Terres de l'Ebre és “Novetats al Patrimoni” de l’àmbit del patrimoni cultural, que ha anat a càrrec d’alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escola Doctor Ferran de Corbera d’Ebre. La idea és aprofitar els espais més emblemàtics i segurs del poble vell del municipi per fer concerts i exposicions de diferents temàtiques que ofereixin una alternativa cultural més àmplia per a tota la família en un espai que està associat estrictament al relat històric de la Guerra Civil. Això permetria diversificar l’activitat i el públic que pot sentir-se atret per visitar este enclavament. L’alumnat proposa instal·lar-hi plafons interactius i dinamitzar les activitats fent ús de les xarxes socials. 

Al llarg de tres mesos i en petits grups, l’alumnat ha treballat, primer a l’aula i després de manera telemàtica, seguint la proposta didàctica elaborada expressament per encàrrec del Patronat de Turisme a la Fundació Creativació, que els ha proporcionat una plataforma tecnològica per registrar cadascuna de les etapes del projecte. Durant el mes de febrer i inicis de març també es van fer visites als recursos turístics amb sortides i activitats didàctiques en diferents espais. 

L’elaboració d’una proposta concreta i la creació d’una maqueta o prototip ha estat la darrera fase. Els grups han elaborat una presentació, a través d’un petit vídeo, que els ha permès explicar el projecte als companys de classe. 
El PECT TurisTIC en Família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, un punt i a part en la seua definició i gestió com a destinacions turístiques familiars innovadores. D’esta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar. 
PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”, i en el cas del TurisTIC en Família els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que lidera el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), el departament d'Innovació Turística del Centre Tecnològic Eurecat, Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament 
de la llar i el contract CENFIM. Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació. 

 

Participació