Mariona Quadrada i Sergi Saladié, candidats de la CUP per Tarragona pel 10-N

L'exregidora de Reus anirà de número u i l'exdiputat de dos en les primeres eleccions espanyoles que es presenta la formació independentista

Mariona Quadrada, exregidora de la CUP de Reus i cap de llista per al 10-N.
Mariona Quadrada, exregidora de la CUP de Reus i cap de llista per al 10-N. | Jonathan Oca
Aguaita.cat
07 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 11:35h
Mariona Quadra i Sergi Saladié són els candidats de la CUP per Tarragona per a les eleccions espanyoles del 10-N al Congrés dels Diputats. Segons ha explicat la formació de l'esquerra independentista, l'exregidora de la CUP a Reus serà qui encapçale la llista tarragonina la primera vegada que la formació independentista opta per presentar-se a uns comicis espanyols. L'exdiputada de la CUP al Parlament, Mireia Vehí, serà la cap de llista per Barcelona. 

Qui són els candidats? 

Mariona Quadrada és l'aposta del partit per a la demarcació. És exregidora de l'Ajuntament de Reus, ja que va ocupar el càrrec entre el 2015 i el 2019. És llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona l'any 1979. El 1984 va decidir fer un pas endavant i impulsar l'escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada, a la capital del Baix Camp.

Per la seua banda, Sergi Saladié anirà de número 2. L'exdiputat al Parlament de Catalunya (2015-2017) és actualment regidor de la formació anticapitalista a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. És doctor en geografia per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i postgrau en Arquitectura del Paisatge per la Universitat Politècnica de Catalunya, entre altres titulacions.