Darreres activitats de la quarta edició del festival Ebre, Música & Patrimoni

La dansa i la música han sigut les protagonistes d'esta edició

per Redacció , Amposta, 18 de setembre de 2019 a les 12:09 |
L'espectacle final serà el 28 de setembre a l'embarcador fluvial d'Amposta | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al llarg dels dos darrers caps de setmana de setembre el cicle “Ebre, Música & Patrimoni” viurà les seues darreres activitats. Serà a Vilalba dels Arcs, la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja i Amposta, on clourà el Festival el dia 28 de setembre amb l’espectacle H2O a l’embarcador fluvial.
 

Amb anterioritat. Des del 27 de juliol ja s’han programat els espectacles del cicle a Móra la Nova, Mas de Barberans, la Galera i Vinebre.

Els espectacles que es duran a terme les properes setmanes són:  

 
JUSTO “DANSA TEATRE”
Espai Històric “Mirador del Bassot” a Vilalba dels Arcs
Dissabte 21 de setembre a les 19 h

 
En la tardor del 1938, un jove sastre vivia en un poblet de la serra de Segura. Justo era el major de cinc germans, i sempre alegre els cantava una cançó. Immers sempre amb els seus llibres, una noia del poble el tornava boig. Ascensión treballava en la floristeria del seu pare, davant de la sastreria. De la nit al dia, la Guerra Civil es va emportar a l’última generació: la Quinta del Biberó. Ell va pujar al camió com si fos una festa, però va ser l’únic del poble que no va tornar. Sense una flor, sense un adéu. L’única tomba, la del seu cor.
 
KOINÉ
Plaça Agustí Vizcarro - Museu de la Mar de l’Ebre - La Ràpita
Dissabte, 21 de setembre a les 20 h

 
Les dues escoles de dansa de la Ràpita ens proposen un espectacle basat en un dels patrimonis immaterials més vius de les Terres de l’Ebre, els balls tradicionals. Se'ls afegirà el patrimoni artístic en forma d’obres plàstiques visuals que surten dels seus marcs per a ballar. La suma de tots dos elements es van intercalant durant l’espectacle, i ofereixen una posada en escena dinàmica i canviant, com la mar, al voltant de la qual les comunitats humanes han creat unes manifestacions culturals que tenen en la dansa una de les representacions més singulars. 
 
MEMÒRIES LÍQUIDES. VEUS DELS RENTADORS
Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta
22 de setembre a les 19,30 h

 
L'activitat d'enguany consistirà en aprendre com es rentava abans. Un acte de memòria històrica a través de fonts orals i un homenatge a les tasques invisibilitzades i gens valorades de les dones en el manteniment de la salut i el benestar de les famílies en èpoques dures i sense comoditats. Este espectacle inclou: testimonis de dones, mostra d’objectes (rentadors de fusta, cossis, paneres, sabó, roba, llibres, etc.), lectures en veu alta i cançons, tot acompanyat de la dansa contemporània i la participació de les dones de Sant Jaume d’Enveja i del públic. A més de fotografies, vídeos, sorpreses i un brindis final amb cava.
 
H2O
Embarcador fluvial d’Amposta
28 de setembre a les 20 h


Un espectacle que evoca des d'un punt de vista conceptual i abstracte, mitjançant el llenguatge de la dansa contemporània, el recorregut de l’aigua des de què neix fins desembocar al mar, on comença de nou un trajecte infinit. El riu és vida i la vida és aigua, l’aigua es mou i la dansa flueix i és vida perquè, en essència, és moviment. L’acció es realitzarà als pantalans de l’embarcador fluvial d’Amposta, amb el riu Ebre com escenari. En el marc de la celebració del cap de setmana del Turisme i del cicle “Ebre, Música&Patrimoni”, l’acte comptarà amb altres activitats paral·leles.

Ebre, Música & Patrimoni és una iniciativa del Servei d’Atenció als Museus de les Terres de l’Ebre, encapçalat pel Departament de Cultura i el Museu de les Terres de l’Ebre. Participen: Museu de la Mar de l’Ebre; Centre d’Interpretació de les Barraques del Delta; Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre; Centre d’Interpretació de la Terrissa de la Galera; Museu del Ferrocarril de Móra la Nova;  Ca Don Joan; Museu de la Pauma i Museu de les Terres de l’Ebre.

 

Participació