El «Camí a la República» ja ha recorregut 60 Km

De moment, la iniciativa impulsada per l'ebrenc Rai López, ha sumat els suports de Lluís Llach, Ramon Tremosa i Anna Puigdemont

Rai López i alguns dels activistes que fan el Camí a la República a la Casa de Perpinyà
Rai López i alguns dels activistes que fan el Camí a la República a la Casa de Perpinyà | Cedida
Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a les 12:42h
La marxa “Camí a la República” ja ha recorregut més de 60 Km a peu i durant estos últims dies no ha parat de rebre suports. En destaquen els de Lluís Llach, president del consell assessor per impulsar el debat constituent, Ramon Tremosa, eurodiputat del PDeCAT i Anna Puigdemont, germana del president a l’exili, Carles Puigdemont.
 
La iniciativa, impulsada per l’aldeà Rai López, activista de les Terres de l’Ebre, està duent a terme també una recollida de signatures. Rai porta al coll una de les urnes de l’1 d’octubre i es pretén que totes aquelles persones que vulguen firmin el manifest, amb un format semblant a les paperetes de l’1 d’octubre i l’introdueixin a la urna. També hi ha l’opció d’adherir-se al manifest on-line.
 
La marxa acabarà al Parlament Europeu, on s’entregaran totes les firmes recollides per tal de que es complisquen les dos demandes de la reivindicació: La implementació efectiva de la República Catalana (validant el resultat del referèndum de l’1-O o convocant un nou referèndum per part d’Europa) i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg en el judici al procés.
 
Este matí, abans de començar la 3a jornada, López i la resta d’activistes han estat rebuts pel director de la casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigverd i Punset. López ha exposat que “això no ha fet més que començar, estem forts i decidits a seguir caminant”. “Allò que va començar com una iniciativa particular s’ha convertit ara en una iniciativa de país”, ha afegit López.