recursos naturals

El Consorci d'Aigües de Tarragona invertirà més de 9 MEUR en la millora de les instal·lacions

L'assemblea de l'ens aprova un pressupost de 40 MEUR pel 2019

per Redacció , L'Ampolla, 24 d'octubre de 2018 a les 11:31 |
Instal·lacions del CAT a l'Ampolla. | S.B.
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), 'ens a través del qual es gestiona el minitransvasament de l'Ebre a la demarcació de Tarragona,  invertirà 9,3 milions d'euros els anys vinents en obres destinades a augmentar la garantia en el subministrament i la seguretat de les instal·lacions, en el marc del compliment del pla estratègic 2018-2021. 
Entre les actuacions, destaca la construcció d'un dipòsit regulador a la zona del Coto del Rei, al Vendrell (Baix Penedès), i el soterrament de conduccions autoportants. L'assemblea general de l'ens va aprovar dimarts un pressupost de 40.360.233 euros per al 2019. La tarifa mitjana de consum ha baixat un 0,67% i se situa en 0,5491 euros per metre cúbic.


En l'àmbit de les inversions, l'any vinent es preveuen actuacions destinades a millorar la qualitat de l'aigua subministrada, instal·lant una nova estació d'electrocloració per al ramal la Pobla de Mafumet- el Morell- Vilallonga, finalitzant així tot el conjunt de la millora de la cloració de la xarxa en alta amb un total de set instal·lacions, com també l'adquisició de nova instrumentació al Laboratori Qualitat de l'Aigua i d'obres de millores electromecàniques i d'obra civil.

Des de l'entrada en servei de la planta d'ozó, en el procés de desinfecció de l'aigua en substitució del clor, s'ha consolidat un menor cost dels reactius. Respecte al 2016, en termes absoluts i relatius s'ha disminuït en prop d'un 20%, que ha suposat un estalvi de més de 200.000 euros a l'any.


Este factor, juntament amb la revisió del tipus de cànon de derivació per part del Consell de Ministres, que ha suposat un estalvi de prop de 700.000 euros anuals per a tots els consorciats, ha permès rebaixar la tarifa mitjana de consum en un 0,67% i situar-la en 0,5491 €/m³. Tot i això, les tarifes unitàries individuals varien en funció de cada consorciat.

Este preu de 0,5491 €/m³ de la tarifa mitjana d'aigua consumida s'estructura d'acord amb els percentatges de les tres partides següents que conformen el pressupost: el 43% correspon a les despeses d'explotació, el 36% és dels cànons (de naturalesa tributària, que el CAT es veu obligat a repercutir i actua com a recaptador per a les administracions corresponents), i el 21% representa la càrrega de les necessitats financeres.
 

 

Participació