Nou servei d'observacions ornitològiques per l’Ebre des del llaüt Lo Roget d‘Ascó

Les visites les conduiran biòlegs de la Reserva Natural de Sebes de Flix

El llaüt Lo Roget fa passejos pel riu Ebre.
El llaüt Lo Roget fa passejos pel riu Ebre. | Cedida
Redacció
14 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:25h
Ascó posa en marxa este estiu un nou servei d'observacions ornitològiques que es realitzaran des del llagut Lo Roget, un dels actius que promociona els valors patrimonials i turístics del municipi navegant per l’Ebre.

Les visites les conduiran biòlegs de la Reserva Natural de Sebes de Flix que portaran material d’observació com prismàtics i telescopis. Els biòlegs també explicaran quina és la fauna, la flora i l’ecosistema fluvial des de dins el riu. El fet que la visita es face des del riu aporta un valor afegit al turisme ornitològic o de natura de la Ribera d’Ebre que s’acostuma a concentrar a la Reserva Natural de Sebes.

La cabuda a Lo Roget és de 51 persones i navegarà tots els caps de setmana fins el 15 de setembre, des de divendres a la tarda fins diumenge al migdia. L’Ajuntament també oferix la possibilitat que es puguen realitzar viatges privats fins a cobrir la capacitat màxima del vaixell.

Les travessies amb Lo Roget es poden combinar amb un passeig a través del Camí de les Illes, un pas que forma part del GR 99 i que enllaça la passarel·la del pont de la C-12 amb el terme municipal de Vinebre. Les obres d’adequació d’este camí, acabades a finals del mes de juliol, s’han realitzat amb les mateixes característiques constructives i de disseny que el traçat ja existent del terme municipal de Vinebre i formen part d’un conjunt d’actuacions encaminades a promocionar el marge esquerre del riu.

Per tant, este estiu tant els veïns del poble com les persones que visiten Ascó podran fer el trajecte fins a Vinebre amb el llaüt i tornar caminant pel camí o a la inversa. El preus públics que s’han acordat són de 3 euros cada viatge. Els nens fins als 11 anys no paguen res.