turisme

Nou servei d'observacions ornitològiques per l’Ebre des del llaüt Lo Roget d‘Ascó

Les visites les conduiran biòlegs de la Reserva Natural de Sebes de Flix

per Redacció , Ascó, 14 d'agost de 2018 a les 17:15 |
El llaüt Lo Roget fa passejos pel riu Ebre. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ascó posa en marxa este estiu un nou servei d'observacions ornitològiques que es realitzaran des del llagut Lo Roget, un dels actius que promociona els valors patrimonials i turístics del municipi navegant per l’Ebre.

Les visites les conduiran biòlegs de la Reserva Natural de Sebes de Flix que portaran material d’observació com prismàtics i telescopis. Els biòlegs també explicaran quina és la fauna, la flora i l’ecosistema fluvial des de dins el riu. El fet que la visita es face des del riu aporta un valor afegit al turisme ornitològic o de natura de la Ribera d’Ebre que s’acostuma a concentrar a la Reserva Natural de Sebes.


La cabuda a Lo Roget és de 51 persones i navegarà tots els caps de setmana fins el 15 de setembre, des de divendres a la tarda fins diumenge al migdia. L’Ajuntament també oferix la possibilitat que es puguen realitzar viatges privats fins a cobrir la capacitat màxima del vaixell.

Les travessies amb Lo Roget es poden combinar amb un passeig a través del Camí de les Illes, un pas que forma part del GR 99 i que enllaça la passarel·la del pont de la C-12 amb el terme municipal de Vinebre. Les obres d’adequació d’este camí, acabades a finals del mes de juliol, s’han realitzat amb les mateixes característiques constructives i de disseny que el traçat ja existent del terme municipal de Vinebre i formen part d’un conjunt d’actuacions encaminades a promocionar el marge esquerre del riu.


Per tant, este estiu tant els veïns del poble com les persones que visiten Ascó podran fer el trajecte fins a Vinebre amb el llaüt i tornar caminant pel camí o a la inversa. El preus públics que s’han acordat són de 3 euros cada viatge. Els nens fins als 11 anys no paguen res.

 

Participació