Procés català

Els CDR obriran una caixa de resistència per fer front a la judicialització de les seues accions

Membres del comitè denuncien que "grups afins" a la Guàrdia Civil els fan seguiments i els fotografien en el seu dia a dia

Els CDR volen tenir cobertura de cara a possibles multes que els puguin arribar | CDR Begues
per Pere Fontanals, Barcelona | 13 d'abril de 2018 a les 15:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els manifestants han cremat pneumàtics en el tall a l'N-340 a l'Ampolla Foto: CDR Begues


La imputació inicial per terrorisme de Tamara Carrasco, la membre dels Comitès de Defensa de la República (CDR) de Vilanova que va ser detinguda per la Guàrdia Civil, ha fet saltar les alarmes al moviment ciutadà, i els ha convençut que cal iniciar una caixa de solidaritat per fer front a la judicalització dels seus membres. Malgrat que els CDR insistixen que les seues accions són pacífiques, no volen que l'"arbitrarietat de la justícia espanyola" els sorprenga desprevinguts.


La idea que tenen és seguir el model que van fer servir Òmnium i l'ANC per cobrir les fiances dels processos iniciats a polítics i agents socials, però orientant-ho a pagar les possibles multes que es puguen dictar com a conseqüència de les accions que porten a terme al carrer, o fins i tot, altres despeses per donar cobertura logística a membres que puguen ser perseguits.

Els CDR estan convençuts que la "repressió policial i judicial" als seus membres augmentarà en les properes dates. Fa setmanes que comproven que agents de la Guàrdia Civil i de "grups afins" a este cos els fan seguiments i els fotografien, segons han assegurat a NacióDigital. Per això, les mesures d'"autoprotecció" han augmentat sobretot a nivell nacional on se seguixen uns protocols molt rigorosos en les comunicacions tant tecnològiques com presencials.


La caixa de resistència dels CDR començarà a articular-se en breu, molt possiblement de cara a Sant Jordi, malgrat que no s'ha concretat encara de quina manera. Les multes per desordres públics poden superar els 1.000 euros, "i no tothom té capacitat econòmica per fer-ne front", advertixen.

 

Participació