1 de 10
ciència

Mor als 87 anys el físic Luis Felipe Alberca, històric investigador de l’Observatori de l’Ebre

Va dirigir l'Observatori des del 1985 fins al 2001

Alberca va contribuir a resultats importants en l’estudi i monitatge de la ionosfera | Observatori de l'Ebre
per Redacció, Roquetes | 26 de març de 2018 a les 16:42 |
El físic Luis Felipe Alberca Silva -el pare Alberca- ha mort als 88 anys. Alberca va començar a treballar a l’Observatori de l’Ebre l’any 1968 i va col·laborar-hi fins a l’últim moment. Graduat i doctorat en física per la Universitat de Barcelona, va ser director de l’Observatori des del 1985 fins al 2001.

El doctor Alberca va contribuir a resultats importants en l’estudi i monitatge de la ionosfera. També va ser una figura clau per a la internacionalització de l’Observatori, ja que va col·laborar amb importants institucions internacionals com la NASA o la l’Institut Max-Plank per a la investigació del sistema solar a Lindau, Alemanya. 


A banda de l’estudi de la ionosfera, també va contribuir a l’estudi del camp elèctric i els mesuraments de la conductivitat de l’estratosfera, amb dos vols en globus a gran altura entre Itàlia i Espanya, a final dels anys 80.

“La seua mort és una gran pèrdua tant per a la comunitat científica com per a l’Observatori de l’Ebre”, expressa la institució en una nota de premsa.

 

Participació