procés català

​COMUNICAT Rebutgem l'aplicació de l'article 155 contra els mitjans públics catalans

"Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació"

per Redacció , Terres de l'Ebre, 23 d'octubre de 2017 a les 11:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pancarta a favor de la democràcia a TV3 Foto: TV3
 

L'Aguaita.cat i els mitjans que formen part del grup NacióDigital manifesten el seu rebuig a la possibilitat que el govern espanyol puga prendre el control dels mitjans de comunicació públics- Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies- a través de l’aplicació de l’article 155. Considerem que és del tot inadmissible, que atempta contra la llibertat de premsa i d’informació.


Tal com hem manifestat en altres ocasions, els mitjans de comunicació a Catalunya estem estos dies en el punt de mira d'un assalt polític, judicial i policial que atempta contra les llibertats i els drets bàsics. Així ho vam denunciar al Síndic de Greuges, que va portar als organismes europeus la queixa de centenars de mitjans representats per les associacions del sector.  

L'Aguaita.cat defensa que “TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies” són “models de pluralisme” i que han donat veu “a les diferents sensibilitats abans i durant el procés català”. Davant de l’alerta d’una possible intervenció que posa en perill el dret a la informació, donem total suport als companys de la comunicació per a que puguen continuar exercint la professió en total llibertat i sense cap mena de control per part de l’Estat.

 

Participació