Gràcies!

Redacció
14 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:09h
La gernació que va reunir-se diumenge passat en la manifestació a Amposta.
La gernació que va reunir-se diumenge passat en la manifestació a Amposta. | Sergi Aznar

Volem donar les gràcies a tothom! Gràcies a tothom qui va venir a Amposta el diumenge dia 7 de febrer a la manifestació en contra del Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, i a tota aquella gent que no va poder venir però ens va enviar el seu suport. A tots els grups, entitats, col·lectius, sindicats, partits, assemblees, institucions, representants del govern i del parlament… i sobretot a les persones. Som la força de la gent. Tenim la raó científica i la legislació europea del nostre costat, però sense la força i l’energia de la gent, ho tindríem difícil per a  enfrontar-nos a este Pla i salvar el Delta. Davant nostre, no tenim només el govern actual de l’estat espanyol, sinó una mentalitat, una manera de fer, un establishment que sembla basat en la prepotència, el menyspreu, i la corrupció.

Esta lluita ve de lluny, fa més de 30 anys que lluitem per protegir l’Ebre. Fa més de 15 anys que es va crear la Plataforma en Defensa de l’Ebre per a aglutinar estes forces. Molts anys, molts esforços, i això no s’acaba aquí. En Roberto Epple del European Rivers Network, un dels grans defensors dels rius, una vegada ens va dir que la lluita per defensar els rius i la seva gent, no s’atura mai perquè no és una lluita contra un govern en concret, és una lluita contra el Poder i els Diners. El Capital sempre veurà l’Ebre amb ulls cobdiciosos – encara que esperem un dia trobar-nos amb un canvi de mentalitat, esperem un dia trobar-nos davant uns governs que respecten la seua gent, la seua manera de viure, i els llocs on viuen.

Mentrestant, us donem les gràcies mil i un cops – 50.000 cops! La manifestació de diumenge va ser tot un èxit, va ser la nostra targeta de presentació davant dels eurodiputats que van venir al Delta el dilluns, dia 8 de febrer. Feia 3 anys que esperàvem i treballàvem per esta visita, perquè pensem que el seu informe pot ser clau per a convèncer  la Comissió Europea que intervinga en este Pla. El dilluns la primer cosa que ens va preguntar el cap de la delegació de diputats va ser: “Així que vau ser 50.000 persones ahir?”. I en les seues conclusions després de la trobada, i abans de visitar el Ministeri d’Agricultura i Mediambient per sentir el punt de vista del govern espanyol, ens va remarcar que marxaven d’aquí havent pres nota no només dels nostres arguments i de l’estat fràgil del Delta, sinó de les nostres energies i forces.

En tots estos anys hem fet infinitat d’actes, de tots tipus, i hem voltat mig món… Brussel·les, Maastricht, París, Itàlia, Palma, Madrid, Barcelona, Saragossa i molts altres llocs. Sempre ens han rebut bé i sempre ens hem trobat acollits i acompanyats. Però potser mai com este dia. El diumenge passat “jugàvem a casa”, a les Terres de l’Ebre, i va venir, vau venir, gent d’arreu, de tot Catalunya, gent de l’Aragó, del Pirineu, de València, i de molts altres llocs. Gràcies de tot cor! Gràcies als voluntaris, músics, grallers, castellers, batucades, fotògrafs, i els mitjans de comunicació que sempre fan difusió a tot allò que fem. Gràcies a tots i cadascun dels assistents i a tots aquells que no van poder vindre però van pensar en nosaltres! Vam omplir els carrers i vam omplir les xarxes socials, i vam arribar a ser Trending Topic a Twitter a Catalunya! Ens vam sentir estimats, ens vau fer costat, vam sentir que tots units, amb la força de la gent, tornarem a convèncer, tornarem a vèncer!
Milers de gràcies! Lo riu és vida! Fins la propera!