La boira deslluïx l'acció per il·luminar el Mont Caro per exigir la independència

La marxa aplega una cinquantena de vehicles que recorren uns quatre quilòmetres del Parc Natural dels Ports

Vehicles que van participar este dissabte en la marxa per il·luminar el massís del Mont Caro a l'inici de l'acció.
Vehicles que van participar este dissabte en la marxa per il·luminar el massís del Mont Caro a l'inici de l'acció. | ACN
Redacció
16 de febrer del 2020
Actualitzat a les 10:42h
La boira va deslluir este dissabte al vespre l'acció reivindicativa per il·luminar el massís del Mont Caro del Parc Natural dels Ports al terme municipal de Roquetes. Segons els organitzadors, la marxa va aplegar una cinquantena de vehicles que van recórrer uns quatre quilòmetres. Durant l'acció, els conductors van encendre i apagar les llums dels vehicles en intervals de diversos minuts. Els participants també van projectar una estelada al cim del Mont Caro. Amb esta mobilització, van reclamar l'alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i han exigit que es face efectiva la independència.

Els organitzadors, membres del col·lectiu Riuada Ebrenca, van dividir en quatre trams el recorregut. La marxa es va iniciar al Mirador del Portell i des d'este punt van baixar el Mont Caro. L'acció va consistir a encendre i apagar les llums dels cotxes durant uns minuts i es va  repetir almenys un parell de vegades per tal d'il·luminar el massís. Tot i això, la boira va impedir que la mobilització fos visible des del peu d'esta muntanya. En Josep Franch va explicar que havia participat en esta protesta per "recordar que encara hi ha molts companys tancats". "Estem en peu i no defallim. A les Terres de l'Ebre donem suport als que estan tancats, als exiliats i a tots els companys que han d'anar a declarar per coses que no tocaria", ha valorat Franch.

La María José i la Carme, dos veïnes de Tortosa, que estaven d'excursió als Ports, es van topar amb la mobilització i van decidir sumar-s'hi. "Ens ho hem trobat per casualitat i ens hem adherit perquè pensem que és una iniciativa bonica", van explicar. La marxa es va allargar  més d'una hora i va acabar a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa.