La DO Terra Alta arranca la campanya de verema més primerenca dels darrers temps

S'ha avançat prop d'una setmana degut a una brotada precoç del cep i una previsió meteorològica inestable

Redacció
10 d'agost del 2017
Actualitzat a les 16:21h
S'espera una verema d'alta qualitat degut a què els ceps no han patit en excés durant l'estiu tot i les calors ja que els sòls estaven força hidratats
S'espera una verema d'alta qualitat degut a què els ceps no han patit en excés durant l'estiu tot i les calors ja que els sòls estaven força hidratats | Sílvia Berbís
Els cellers de la DO Terra Alta ja han començat la verema d'enguany, la més primerenca dels darrers temps. Segons el propi Consell Regulador, es calcula que la verema s'ha avançat prop d'una setmana degut a una brotada precoç del cep i una previsió meteorològica inestable.

Els primers cellers en veremar són els propers a les poblacions de Bot, Gandesa i Pinell de Brai i les varietats amb què s'enceta enguany la campanya és la Chardonnay i la Viognier, entre d'altres.

D'altra banda, tal com apunta Jordi Rius, secretari tècnic de la DO, la producció es preveu una mica inferior a la mitjana dels últims anys. I s'espera a dia d'avui, si no hi ha cap imprevist, una qualitat excel·lent degut a què els ceps no han patit en excés durant l'estiu tot i les calors ja que els sòls estaven força hidratats.