La flamenca Emma aproparà als turistes el projecte de recerca en càncer de mama

Acord de marxandatge entre la Fundació Dr. Ferran, l'Estació Nàutica la Ràpita-Delta de l'Ebre i l'hospital de Tortosa Verge de la Cinta

  • Signatura de l'acord de col·laboració, este dimecres a l'hospital de Tortosa. -
Publicat el 02 de juliol de 2025 a les 17:42

La flamenca Emma, icona del projecte de recerca en càncer de mama que amb el mateix nom impulsa la Fundació Dr. Ferran i l'ICS a les Terres de l’Ebre, fa un pas mes en la seua tasca promocional, de la ma de l’Estació Nàutica de la Ràpita-Delta de l’Ebre. I és que a través del conveni que han signat a tres bandes la fundació, l’estació nàutica i l’hospital de Tortosa Verge de la Cinta, l’Emma Viatgera passa a ser també un personatge que farà d’amfitrió turístic per promocionar tant el territori com el projecte, tot connectant turisme i ciència mèdica, tal com han destacat els promotors de la iniciativa.

Este dimecres ha tingut lloc a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) la signatura de l’acord que estableix un marc de col·laboració per a la comercialització de productes de marxandatge turístic vinculats a la imatge d’Emma Viatgera, amb l’objectiu de sensibilitzar el públic visitant de l'Estació Nàutica sobre la recerca en càncer de mama impulsada des del territori.

Amb esta iniciativa, l’Estació Nàutica oferirà productes dissenyats amb una iconografia vinculada al territori i a la flamenca rosa, i destinarà una part dels beneficis a la investigació biomèdica desenvolupada al mateix Hospital de Tortosa.

El Projecte Emma és una iniciativa centrada en l’estudi de la resposta immune del cos humà davant del càncer de mama, especialment en els ganglis limfàtics axil·lars, on es produeix la metàstasi amb més freqüència.

Carlos López, coordinador del Projecte Emma i del grup de recerca en patologia oncològica i bioinformàtica de l’HTVC, ha destacat el valor d’esta col·laboració: “Ens permet generar recursos a través del turisme i destinar-los a la recerca oncològica”.

Joan Barberà, president de l’Estació Nàutica de la Ràpita – Delta de l’Ebre, ha remarcat la importància de la iniciativa per al territori: “El turisme ha de servir com a eina de transformació social, i si a través de la nostra activitat podem generar riquesa i alhora aportar recursos a la recerca, ens hi sentim plenament compromesos”, ha assegurat en la roda de premsa. Així mateix, considera que esta col·laboració amb el Projecte Emma “ens permet fer visible una causa potent amb una imatge que identifica el Delta”.

Per part de l’Ajuntament de la Ràpita, la regidora de Turisme i Comerç, Helena Queral, ha expressat el ple suport institucional a la col·laboració: “És una aliança que uneix territori, salut i turisme, i que ens connecta amb un projecte de recerca essencial fet des de casa nostra”, ha apuntat.

Finalment, la presidenta de la Fundació Dr. Ferran, Rosa Ripollès, ha agraït la nova incorporació al projecte i ha subratllat la consolidació d’un projecte que fa cinc anys que creix “a través d’estes sinergies que ens permeten avançar en el coneixement en salut i transformar-lo en beneficis directes per a la ciutadania”.