La Guàrdia Civil es quadra davant de Puigdemont l'endemà d'entrar al Parlament i la Generalitat

Els agents han mostrat el seu respecte al president de la Generalitat durant la seva visita a les Terres de l'Ebre

Un agent de la Guàrdia Civil es quadra davant de Puigdemont en un acte a Tortosa
Un agent de la Guàrdia Civil es quadra davant de Puigdemont en un acte a Tortosa | Cedida
Redacció
21 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:42h
L'endemà d'haver-se personat a diverses institucions catalanes per demanar documentació de Germà Gordó relacionada amb el cas del 3%, la Guàrdia Civil s'ha trobat avui amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui han mostrat els seus respectes. Avui, però, els agents anaven uniformats –ahir vestien de paisà– i anaven armats –ahir el personal del Parlament els va obligar a deixar-les fora, ja que a la institució no estan permeses–.

Puigdemont ha visitat les Terres de l'Ebre acompanyat del vicepresident Oriol Junqueras per inaugurar el nou Edifici de la Generalitat, que aplega tots els Departaments i serveis de la Generalitat en un únic espai i que permetrà estalviar fins a 579.000 euros anuals. A l'acte també hi ha assistit l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

Ahir, passades les deu del matí, agents de la Guàrdia Civil vestits de paisà van arribar al Parlament, el Palau de la Generalitat, el Departament de Justícia i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) per reclamar documentació de Germà Gordó relacionada amb el cas del 3%. El conseller de la Presidència, Jordi Turull, els va reclamar que s'esperessin a la sala d'espera del Palau. "Col·laboració amb la justícia, tota. Espectacles i humiliacions al Palau de la Generalitat, cap", va concloure Turull un cop els agents van marxar.
 

Un agent de la Guàrdia Civil saluda el president de la Generalitat Foto: Cedida