La Trobada Gegantera de Tortosa celebrarà els 60 anys de Rufo i Rubí

La parella de gegants, actualment exhibits al vestíbul de l’Ajuntament, van ser creats l’any 1957

Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:05h
Enguany la Trobada tindrà lloc el diumenge 27 d'agost
Enguany la Trobada tindrà lloc el diumenge 27 d'agost | Cedida
La Trobada Gegantera de Tortosa celebrarà, enguany, el 60è aniversari de la creació de Rufo i Rubí, la parella de gegants protagonistes de la llegenda de la Cucafera, creats l’any 1957. Ha estat la regidora de Cultura de Tortosa, Dolors Queralt, qui -acompanyada per membres de la Colla Gegantera i Cor de Bèsties de Tortosa- ha presentat la trobada, que tindrà lloc el diumenge 27 d’agost en el marc de les Festes de la Cinta.

Durant la jornada, es farà la tradicional plantada al Parc Municipal Teodor González i la desfilada per l’Avinguda de la Generalitat fins la plaça de l’Ajuntament. Allà tindrà lloc l’acte de recepció i salutació a les colles i gegants participants, d’arreu de Catalunya. A més a més, es podrà veure una exposició fotogràfica de la història gegantera de la ciutat.

La regidora de Cultura ha avançat que pròximament es renovarà el vestuari dels gegants jueus Caxixa i Bonjuhà, dins de la dinàmica de restauració i manteniment del patrimoni cultural que es realitza des de l’Ajuntament.

Queralt ha anunciat, també, que la Cucafera que va ser trobada al Balneari del Porcar -la tercera i més gran amb què comptarà el seguici festiu de la ciutat- està sent restaurada per tal de ser presentada públicament a la Trobada Gegantera de l’agost.