Alcanar pagarà en els pròxims dies la indemnització de més d'1 M€ a Turov

Els serveis tècnics del consistori també oferiran una garantia als propietaris per poder fer front a possibles noves indemnitzacions

Vista dels apartaments de Turov des del jardí.
Vista dels apartaments de Turov des del jardí. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
23 de maig del 2017
Actualitzat el 24 de maig a les 10:47h
 
L’Ajuntament d’Alcanar ha confirmat que en els pròxims dies efectuarà el pagament de la indemnització de 1.068.769,03 a la promotora Turov, després que el Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona haja ordenat la represa del procés d’enderroc dels 32 apartaments il·legals.

El consistori havia esgotat el termini legal imposat pel jutjat per abonar el pagament, en conèixer-se que el procediment d’enderroc havia quedat suspès provisionalment mentre s’estudiaven les al·legacions dels veïns. Desestimades les pretensions dels propietaris, que al·legaven la indefensió material i demanaven la nul·litat del procés, ara l’Ajuntament es veu obligat a fer efectiva la indemnització a la promotora.

Segons ha constatat l’alcalde a l’aguaita.cat, els advocats de l’Ajuntament i de la promotora ja s’han posat en contacte per acordar en termes i les condicions en què s’abonaran els 1.068.769,03 euros: “en pocs dies efectuarem el pagament a Turov, falta acabar d’acotar com s’instrumenta”, ha afegit.

D’altra banda, segons ha confirmat també Montserrat, Secretaria i Intervenció de l’Ajuntament estan treballant per respondre al darrer requeriment judicial que insta el consistori a “constituir les garanties suficients per respondre al pagament de les indemnitzacions degudes a tercers de bona fe com a conseqüència de la responsabilitat patrimonial en què puga incórrer derivada de la demolició”, segons subratllava la darrera interlocutòria del jutjat a la qual ha tingut accés aguaita.cat. L’alcalde ha reafirmat que acataran el mandat judicial.

En els pròxims dies s’espera també que els veïns dels 32 apartaments acorden una posició conjunta i decidiran si opten per la via de reclamar ja d’es d’ara indemnitzacions a l’Ajuntament o si presenten un recurs d’apel·lació davant el TSJC contra l’última resolució judicial.