Els Castellers de Tortosa, nou membre de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya

Juntament amb la de la Bisbal del Penedès, passa a ser colla membre de ple dret

Imatge d'un dels castells aixecat pels Castellers de Tortosa davant del Mercat Municipal.
Imatge d'un dels castells aixecat pels Castellers de Tortosa davant del Mercat Municipal. | Cedida
Redacció
12 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:29h
La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha acceptat la inclusió de la Colla Castellera de la Bisbal del Penedès i els Castellers de Tortosa com a noves colles membres de ple dret. En la reunió d'esta setmana, la CCCC també ha aprovat l'entrada dels Castellers de Sarrià com a colla en formació. Després de la baixa dels Castellers de Solsona, la Coordinadora està formada actualment per 96 colles membres i quatre en formació.

Els Castellers de Tortosa —tercera colla de les Terres de l'Ebre— va acabar el 2016, la seua segona temporada, amb una gamma una mica limitada però cap caiguda en tota la seua trajectòria. Pel que fa la Colla Castellera de la Bisbal —coneguda com a 'Bous'— és la primera que apareix en esta plaça tradicional del Penedès i l'any passat, també en la seua segona temporada, fins i tot va descarregar dos cops el tres de set i diversos pilars de cinc.

Pel que fa als Castellers de Sarrià, ha entrat com a colla en formació, després que feia més d'un any que no n'entrava cap a la Coordinadora. Este barri barceloní ja havia tingut una colla castellera entre els anys 2000 i 2004.