Accident greu en una via ferrada d'Ulldecona

Un jove va caure dilluns d'una altura de 25 metres en cedir un cable | La via romandrà tancada fins que es resolguen els problemes que presenta

Un mosso explica com va succeir l'accident
Un mosso explica com va succeir l'accident | Mossos d'Esquadra
Redacció
03 de març del 2017
Actualitzat a les 14:56h


El passat 27 de febrer es va produir un accident d'escalada a una via ferrada d’Ulldecona amb el resultat d’un jove ferit greu. Es tracta d'un veí de Mataró d'uns 35 anys que va patir diverses fractures i va haver de ser traslladat en helicòpter fins a l'hospital.

Dos dies més tard, la unitat de muntanya dels Mossos d'Esquadra va enregistrar un vídeo des de la mateixa via i va fer una reconstrucció de l’accident. A les imatges, s'expliquen les causes del sinistre, a més de donar un seguit de recomanacions.

L’accident es va produir en cedir un dels cables de l'escalador que es va precipitar d'uns 25 metres en caiguda lliure. Concretament, a causa de la combinació d’una instal·lació amb un acabat precari i una maniobra incorrecta d’ancoratge per part de l’accidentat. Una noia que acompanyava el jove va poder avisar els Serveis d'Emergència. Fins al lloc de l'accident hi van acudir dues dotacions dels Bombers i l'helicòpter dels GRAE, que va traslladar el ferit a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. 

En la inspecció es van detectar algunes instal·lacions que presentaven mancances en seguretat. Els Mossos han contactat amb els equipadors per resoldre aquestes deficiències de manera urgent i la via ferrada s'ha tancat fins que es puga reparar.