Ulldecona s'implica en la creació de la primera xarxa catalana d'iniciatives oleoturístiques

La segona reunió, encara sense data concreta, se celebrarà a la població ebrenca

Redacció
20 de febrer del 2017
Actualitzat a les 17:44h
 En plena faena d'aplega d'olives.
En plena faena d'aplega d'olives. | Xavier Borràs
El Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya (CCOC), amb seu a la Granadella, Lleida, ha reunit uns 60 representants del sector oleícola per tal d'impulsar la primera xarxa d'Iniciatives Oleoturístiques de Catalunya amb l'objectiu de situar el país com un territori de primer nivell al voltant de l'oleoturisme. Com a representats d'Ulldecona hi van assistir l'alcaldessa, Núria Ventura, la regidora i el tècnic de l'Àrea de Patrimoni i Turisme, i el representant de Conficon, Leo Bel, segons ha informat el consistori ulldeconenc.

En esta primera trobada es van establir cinc eixos estratègics de treball com són la formació, la promoció i comercialització, la gastronomia i la salut, el paisatge i el patrimoni i aspectes legals. La creació d'esta xarxa també pretén fomentar la cooperació i el treball en comú per desenvolupar iniciatives que impulsen l'oleoturisme com una activitat turística en expansió que aporte turistes i arrele els joves al territori, evitant així la despoblació dels municipis rurals oleícoles, segons expliquen.

Els participants van acordar convocar, dintre d'uns mesos, una segona reunió que se celebrarà a Ulldecona, i van poder gaudir també d'una visita guiada al Museu de l'Oli de Catalunya i d'un dinar maridatge al voltant de l'oli d'oliva verge extra.

Entre els participants al debat fundacional de la xarxa d'Oleoturisme a Catalunya també van estar presents representants tant del sector privat; molins d'oli, restauradors, allotjaments, empreses d'activitats turístiques, agències de viatges, centres d'interpretació, el Clúster de l'Oli de Catalunya, Denominacions d'Origen, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i la Fundació Alicia, entre d'altres; com del sector públic. D'este darrer àmbit hi van participar representants de la Direcció General de Turisme, del departament d'Agricultura, dels Patronats de Turisme de Lleida i Tarragona, del Panell de Tast d'Olis de Catalunya, i Consells Comarcals, entre d'altres.