Un xiquet de 6 anys guia els Mossos pel Priorat per trobar una granada de mà

L'artefacte va ser localitzat pel nen, en Gerard, i la seua família mentre feien una excursió divendres passat per la zona de la Morera de Montsant

En Gerard va guiar als Mossos d'Esquadra per la muntanya
En Gerard va guiar als Mossos d'Esquadra per la muntanya | Mossos d'Esquadra
Redacció
09 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:16h
En Gerard, un xiquet de 6 anys, va trobar una granada mà mentre feia una excursió amb els seus pares per la Morera de Montsant el divendres passat. Sense tocar-la, el nen va avisar als pares i estos van alertar als Mossos d'Esquadra.

Guiats per en Gerard, els agents dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ van poder arribar on es trobava l'artefacte, en un punt difícil de localitzar en una zona situada a l'altura aproximadament del camí GR que va des de Morera del Montsant direcció cap al Grau de Salfores, a dalt de la Carena i abans d'arribar al Clot del Cirer. Després de caminar una hora i mitja, els agents van arribar al lloc on hi havia l'objecte. Els Mossos van comprovar que es tractava d'una granada de mà de tipus pinya de les utilitzades en la Guerra Civil, originària de Polònia, que va ser utilitzada per l'exèrcit republicà.

La granada va ser retirada pels TEDAX i va ser traslladada per tal de neutralitzar-la amb totes les mesures de seguretat.
 

La granada trobada al Priorat Foto: Mossos d'Esquadra