Enllestida la primera fase de renovació de l'enllumenat del Poble Nou del Delta

L'han realitzat vuit joves d'entre 16 i 29 anys del mòdul Electricitat i manteniment adaptat del programa Joves per l'Ocupació

Presentació de la renovació de l'enllumenat de Poble Nou.
Presentació de la renovació de l'enllumenat de Poble Nou. | Cedida
Redacció
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:31h
Vuit joves d'entre 16 i 29 anys amb algun grau de discapacitat han treballat estos últims mesos en la primera fase de la renovació de l'enllumenat del Poble Nou. Són joves que han participat al programa Joves per l'Ocupació, dins el mòdul d'Electricitat i manteniment adaptat. "A més de la part teòrica, durant les hores de pràctica han renovat 36 faroles del Poble Nou, completant la primera fase de renovació de l'enllumenat d'este nucli, assenyala l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot destacant que, "gràcies a l'eficiència d'estos joves, a qui cal felicitar per la faena feta,ja s'ha avançat amb els treballs preparatoris per la segona fase de recuperació de l'enllumenat, que completaran també estos mateixos joves".

En concret, els joves han recuperat els peus de les faroles i han modificat les instal·lacions per adaptar-les als nous enllumenats. "El cost que esta primera fase ha suposat per a l'Ajuntament ha sigut només d'uns 8.000 euros, destinats a adquirir les parts noves de les lluminàries", explica l'alcalde.

L'alcalde d'Amposta també ha recordat que esta actuació, que suposa l'inici de la renovació de l'enllumenat de tot el municipi, s'emmarca en el compromís de l'Ajuntament per fomentar la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. "A més a més, la renovació de l'enllumenat suposarà estalvi en el consum, una de les nostres prioritats", assenyala l'alcalde.

Programa Joves per l'Ocupació

Els joves que continuaran renovant l'enllumenat del Poble Nou han participat al programa Joves per L'Ocupació, que fomenta la formació i contractació de joves, juntament amb Fem Ocupació per a Joves. "Estem molt satisfets dels resultats", comenta Tomàs, assenyalant que: "Fins ara s'han realitzat convenis de contractació entre l'ajuntament i 47 empreses d'Amposta i les comarques del Montsià i Baix Ebre, per una col·locació de 56 joves entre els dos programes".