"Del Mar a la taula", el projecte de la Ràpita al Congrés Mundial d'Ecoturisme

El projecte vol donar valor al litoral, la pesca i la gastronomia rapitenca com a part essencial d’un model de turisme sostenible i arrelat al territori

Publicat el 24 d’octubre de 2025 a les 12:16
Actualitzat el 24 d’octubre de 2025 a les 12:21

La Ràpita ha presentat, esta setmana, el projecte “Del Mar a la Taula” al Global Ecotourism Forum 2025 (GEF2025). El projecte, impulsat per Turisme la Ràpita amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors Verge del Carme, vol donar valor al litoral, la pesca i la gastronomia rapitenca com a part essencial d’un model de turisme sostenible i arrelat al territori.

"Del Mar a la Taula" ha sigut un dels vuit finalistes seleccionats d’entre seixanta propostes presentades perquè reconeix la capacitat per implicar la comunitat local, reforçar l’economia pesquera i promoure una manera de fer turisme que cuida l’entorn i la gent que hi viu.

El GEF2025 és un fòrum internacional finançat per la Generalitat de Catalunya que reuneix més de 400 persones del sector turístic per compartir experiències i projectes vinculats a l’ecoturisme i la sostenibilitat. El seu objectiu és definir noves estratègies per a un turisme més respectuós amb el medi ambient i les comunitats locals. Els projectes participants aborden reptes com el canvi climàtic, la inclusió, el turisme regeneratiu i la innovació tecnològica.