Ajornada la declaració del redactor de la declaració ambiental del Castor

EFE
09 de novembre del 2015
Actualitzat a les 20:13h
La declaració prevista per avui com a imputat de l'exconsellerde la direcció general de Qualitat i Avaluació Ambiental del Ministeri de Medi ambient i redactor de la declaració d'impacte ambiental del projecte Castor, Manuel Escanilla, tindrà lloc finalment dilluns que ve a les 9.30 hores. Segons ha explicat el Tribunal Superior de Justícia valencià, avui s’ha ajornat la declaració d’Escamilla a petició de la part. Per a este dimarts es manté la declaració prevista de l'imputat Miguel Aymerich, també per la seua relació amb l'aprovació de la declaració d'impacte ambiental.

El jutjat de Vinaròs investiga en fase d’instrucció suposades irregularitats en la tramitació del projecte Castor. Ja han declarat com a imputats l’exdirector de l'Institut Geològic i Miner (IGM) José Pedro Calvo i tres tècnics d'este organisme, tots ells en relació a l'informe de 2007 que es va elaborar per a l'aprovació de l'activitat del magatzem de gas.

En la causa estan imputades divuit persones, entre elles responsables de l’IGM, ex alts càrrecs del Ministeri d'Indústria i Medi ambient i membres del consell d'administració d’Escal UGS, entre ells el seu president, Recaredo del Potro.

La Fiscalia va apreciar indicis delictes de prevaricació mediambiental i contra el Medi ambient i els recursos naturals. La Fiscalia és una de les parts personades, al costat de dos acusacions populars -Arca Ibèrica i Responsabilitat i Transparència-, una acusació particular, l'Advocacia de l'Estat en representació dels funcionaris imputats i dos advocats d’Escal -un per a Recadero del Poltre i un altre per a la resta de treballadors de l'empresa-.