Article

Quan CiU Amposta criticava que un regidor renunciés a la seua acta

Redacció
10 de juny del 2015
Actualitzat a les 20:11h
Article publicat a 'Revista Amposta' el juliol de 2014.
Article publicat a 'Revista Amposta' el juliol de 2014.

Article publicat a 'Revista Amposta' el juliol de 2014.


"Sol passar que, un cop es coneixen els resultats electorals els candidats no prenen possessió de l'acta de regidor i com un dominó se succeïxen les renúncies d'aquells que no volen o no se senten capaços de subscriure este compromís tan important de ser representant municipals". Algú podria pensar, en llegir este fragment, que es tracta d'una nota de premsa o de l'opinió d'algun regidor d'Esquerra, del PSC o de PxC a Amposta com a reacció a l'anunci que ahir va fer Manel Ferré sobre la renúncia i la de 3 membres més de la llista a prendre possessió de l'acta com a regidors. Res més lluny de la realitat. I és que, de vegades, l'hemeroteca juga males passades.

Les afirmacions corresponen a un article d'opinió que el grup local de CiU va fer públic el juliol de l'any passat a Revista Amposta. Ara farà un any, el regidor d'ERC a l'Ajuntament del Montsià, Jesús Auré, renunciava a l'acta de regidor a pocs menys d'un any d'acabar el mandat, ja que, per motius professionals, havia de marxar a l'estranger. A la renúncia d’Auré també es van sumar, "per motius laborals i manca de disponibilitat", les dels següents candidats que anaven a la llista electoral d’Esquerra d’Amposta: Carles González (7), Antoni Costes (8) i Rat Peix (9). Finalment, va ser nomenada Joana Isabel Estévez, d’acord amb l’ordre que ocupava a la llista electoral (10). 

El moviment de fitxes que va provocar a ERC la marxa de Jesús Auré, però, no va passar desapercebut per al grup municipal de CiU a Amposta: "El que resulta sorprenent és que la regidora que el substituirà no és la que seguia immediatament a la candidatura d'ERC, sinó que s'han hagut de presentar 3 renúncies més fins que s'ha nomenat la nova representant".

L'aleshores partit de govern afirmava amb rotunditat que "ser representant municipal és una tasca del tot ratificant, ja que permet a qui l'exerceix millorar la vida dels seus conciutadans, escoltar les persones que tenim a prop i il·lusionar-se cada amb nous projectes que tenen que tenen com a única finalitat el bé comú. Esta és ho hauria de ser la motivació principal que empeny una persona a presentar-se a una llista electoral".

"La política, al final, és compromís", subratllaven, mentre lamentaven que això "no és el que malauradament entenen alguns candidats a les llistes electorals que sembla que entren a formar part de les candidatures per complir les quotes que es demanen, per cobrir les necessitats del partit polític amb qui simpatitzen durant els dies de campanya o per lluir tots junts en la foto de grup".

Per acabar concloent: "Ara que queda un any per a les eleccions municipals hem de ser conscients que amb la llista que es presenta s'ha de governar, perquè la caiguda de les fitxes del dominó, quan arriba el moment decidiu, acaba perjudicant la pròpia imatge i la de tots els candidats".