ACTYMA interposa dos denúncies contra correbous a Mas de Barberans

L'entitat ha denunciat un «tancament campestre» i uns bous a la plaça a Mas de Barberans

Redacció
01 de juny del 2015
Actualitzat el 02 de juny a les 16:20h
L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (ACTYMA) ha presentat dos denúncies davant la delegació territorial del Joc i Espectacles a les Terres de l’Ebre contra els organitzadors i controladors de correbous per presumptes infraccions en la celebració de correbous a Mas de Barberans el 2 de maig passat.

Una de les denúncies s'ha interposat "contra la celebració d'un 'tancament campestre', amb la participació de cavalls i bous, mascles bovins, ja que és un espectacle que no és legal a Catalunya perquè no consta com a modalitat en la Llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous”, segons afirmen els denunciants en un comunicat. Així mateix, afirmen que “no es va vetllar per la seguretat dels espectadors d'este tancament, ja que els caps de bestiar es van escampar  per accedir a una bassa d'aigua a causa de la set que patien”. Sostenen, a més, que “per dur a terme el tancament, la carretera va ser tallada per un tractor que es va aparcar transversalment enmig de la carretera per evitar el pas de vehicles”, tot apuntant que correspon als Mossos d'Esquadra la competència per efectuar esta acció.

La segona denúncia s'ha formulat “per la participació de xiquets en un correbou de modalitat bous a la plaça". Un dels menuts va estar durant tot l'espectacle a la plaça, com un participant més i no va ser alertat a cap moment, ni retirat de la plaça, tot i que estava exposat al greu perill de patir cornades”, afirma l'entitat.

ACTYMA sol·licita que s'incoen expedients sancionadors contra els responsables d'estos espectacles denunciats.