Cinc municipis ja coneixen qui serà el seu alcalde els propers quatre anys

Andreu Prunera
24 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:12h
A Miravet, el republicà Toni Borrell revalidarà l'alcaldia per quatre anys més.
A Miravet, el republicà Toni Borrell revalidarà l'alcaldia per quatre anys més. | S.Berbís

Entre els 52 municipis de les Terres de l’Ebre que escullen avui la composició dels seus Ajuntaments n'hi ha cinc que ja coneixen qui seran els seus representants els propers quatre anys, ja que només es presenta una única llista a les eleccions. És el cas de Freginals, Miravet, Vinebre, Caseres i la Pobla de Massaluca. En estos municipis, un únic vot a favor ja donarà tots els regidors a la llista candidata.

A Freginals, l’única llista que es presenta és la de Convergència i Unió, encapçalada per l’actual alcalde, Josep Roncero, que seguirà quatre anys més al capdavant del consistori.

A la Pobla de Massaluca, la única llista que concorre a les eleccions també és de CiU i està liderada pel fins ara primer tinent d’alcalde, Antoni Ferré, que substituirà a l’alcaldia a Joan Lluís Cuadrado. L’altra població amb candidatura única de la Terra Alta és Caseres, en este cas adscrita a Esquerra Republicana, que rellevarà CiU a l’equip de govern, i tindrà a Joan Manel Palau –actual regidor de la FIC- com a alcalde.

A la Ribera d’Ebre, el municipi de Vinebre, com ja va passar fa quatre anys, només té la candidatura de la llista de Convergència i Unió, que renova la majoria de regidors i manté a Gemma Carim al capdavant. D’altra banda, a Miravet, la llista del republicà Toni Borrell és la única opció que es podrà votar. És el primer cop a la historia de Miravet que només es presenta una candidatura en unes eleccions.
 
El dilema de la participació
Amb una única per votar, una de les preocupacions més grans té a veure amb la possible disminució de la participació, veient que els equips de govern ja està decidit de fa setmanes. En esta línia, l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, assegura que durant els últims dies s’han fet actes “per explicar a la gent el programa electoral i la direcció a treballar en els propers anys”, on s’ha destacat la importància d’anar a votar, també per tal de sumar els vots al Consell Comarcal i la Diputació. Tot i això, Carim assegura estar “convençuda” de que els vinebrans acudiran a les urnes com ja van fer fa quatre anys, quan la participació va superar el 70 per cent tot i presentar-se només una llista.

Una situació similar es viu a Miravet, on segons l’alcalde, Toni Borrell, s’ha fet “la mateixa campanya que si es presentessin una dotzena de persones”. De fet, este divendres, la formació d’Esquerra Republicana va acabar la campanya amb un sopar popular i el repartiment de 200 estelades entre els veïns, com a resposta a la resolució de la Junta Electoral Central que va instar l’Ajuntament a retirar la bandera estelada de la façana del consistori. “Posem l’accent en que, si estem construint un país nou, hem de començar pels municipis, i no s’entendria que hi hagués poca gent que anés a votar i, a més, també ens juguem el Consell Comarcal”, destaca Borrell.