Tretze accions de neteja d’espais naturals a les Terres de l’Ebre el cap de setmana

Redacció
07 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:12h
Entre el 8 i el 10 de maig se celebra a 27 regions europees la iniciativa europea ‘Let’s Clean Up Europe!’, uns dies en que els ciutadans poden participar, de manera voluntària, en diferents accions programades de neteja dels espais naturals, com boscos, platges, rius o rieres. La Comissió Europea fomenta les accions per sensibilitzar les persones sobre l’abast del problema dels abocaments incontrolats i promoure canvis de comportament.

A Catalunya, entitats públiques i privades oferixen més d’un centenar d’entorns naturals del nostre país on poden participar ciutadans de totes les edats. L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) coordina estes accions, promogudes per administracions públiques, de la mà d’associacions del tercer sector ambiental i centres excursionistes, escoles i instituts, associacions o ciutadans. A les Terres de l’Ebre concretament n’hi ha tretze programades. Totes es poden consultar aquí.

Les accions de neteja donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals (boscos, rius, platges, rieres…), per tal d’evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. Més enllà d’este fet, l’acció també té un alt potencial de sensibilització per la ciutadania, en ser una bona oportunitat per visualitzar de forma directa l’efecte dels comportaments incívics.

En una acció, a més, es caracteritzaran les deixalles que es troben. Serà a el diumenge 10, amb l’activitat ‘Per un delta net!’ promoguda pel Consorci per a la Gestió dels Residus Municipals del Montsià a les següents platges delta de l'Ebre: platja del Serrallo, platja de l'Arenal i Bassa de les Olles, i altres.