Interior indemnitzarà les famílies dels bombers morts a Horta en els propers dies

La conselleria, els familiars i el bomber supervivent signen esta tarda el conveni definitiu de la indemnització que suma 1.160.000 euros i que serà abonada abans d'acabar l'any

Redacció
17 de desembre del 2014
Actualitzat el 18 de desembre a les 11:59h
Paratge calcinat a Horta de Sant Joan en l'incendi de 2009.
Paratge calcinat a Horta de Sant Joan en l'incendi de 2009. | Sofia Cabanes

Paratge calcinat a Horta de Sant Joan en l'incendi de 2009. Foto: Sofia Cabanes


La conselleria d'Interior i les famílies dels cinc bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan al juliol del 2009 i el bomber supervivent, Josep Pallàs, signaran esta tarda a les dependències de la conselleria d'Interior el conveni definitiu amb la Generalitat de Catalunya, relatiu al pagament de les indemnitzacions.

El  mes d'octubre passat ambdós parts van signar un preacord per qual es va establir una indemnització de 1.160.000 euros per al conjunt dels afectats a pagar a final del present any 2014. L'ingrès requeria, però, el vistiplau previ de l'assessoria jurídica de la Generalitat. Superat este tràmit, Interior abinarà en els propers dies la indemnització als familiars dels bombers morts i a Josep Pallàs. 

La indemnització s'ha pactat al marge del judici penal que continua a l'Audiència de Tarragona i que es podria iniciar-se a mitjans del 2015. 

En este procés penal seguixen imputats els dos suposats piròmans, Juan Antonio P. M. i Lorenzo F. M., ja que al març del 2013 es va arxivar la causa contra el cap del dispositiu de Bombers durant l'incendi, Carles Font (Delta 0), en considerar que no existien indicis que en justifiquessen la inculpació.