Avui s’enceta la Fira de Móra la Nova amb 130 expositors i 30 a la Fira del Vi

Redacció
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 9:31h
Imatge d'arxiu del pavelló de Móra la Nova.
Imatge d'arxiu del pavelló de Móra la Nova. | S.B.

La Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova arriba a la seua 183a edició. El certamen, que se celebrarà des d’avui fins diumenge 26 d’octubre, compta amb una superfície total d’exposició de 10.000 metres quadrats i manté el mateix nombre d’expositors que en passades edicions, uns 130, als quals s’han de sumar els 30 de la Fira del Vi. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, serà esta tarda a partir de les 19.00 hores l’encarregat d’inaugurar la Fira.

L’organització del certamen preveu assolir unes xifres de públic similars a les de les últimes edicions, entre 45.000 i 50.000 visitants, provinents majoritàriament de la Ribera d’Ebre i de comarques veïnes com la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Baix Camp i el Priorat.
La Fira de Móra la Nova és una de les fires amb més història de tot Catalunya i “és un referent per al territori”, segons l’organització. Es tracta d’una fira multisectorial, de manera que s’hi poden trobar des d’atraccions, bars i restaurants fins a estands de botigues i parades d’artesania, passant per l’exposició i venda de maquinària agrícola i vehicles de tot tipus.

Com a novetat, enguany hi haurà un canvi d’ubicació d’algunes parades de firaires, que es traslladaran del carrer Diputació a altres zones com l’ampli espai ubicat darrere del Centre d’Assistència Primària. “Hem decidit fer estos canvis per comoditat dels veïns. És una fira que se celebra dins del poble, ocupant uns quants carrers, i per això cada any intentem que res cause molèsties”, ha explicat el regidor de l’Ajuntament de Móra la Nova i director de la Fira, Ivan Vilanova.

La Fira seguix fidel als seus orígens agrícoles i ramaders. És per això que un dels espais més visitats és el pavelló ramader, al voltant del qual s’organitzen espectacles amb cavalls. Un any més, també tindran lloc les ja tradicionals Jornades Agràries de la Fruita, que enguany abordaran temes com la lluita contra les males herbes als cultius de fruiters i altres plantacions, o les noves tendències en el cultiu de l’ametller.

La Fira Agrícola, Ramadera i Industrial de Móra la Nova està organitzada per l’Ajuntament i la Fira de Móra la Nova, amb el suport i la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació i el Departament d’Agricultura de la Generalitat.