La nevera de gas va causar la mort de l'artista Curra Martín i el promotor cultural Xefo Guasch a Camarles

Es trobaven en una caseta en una zona de disseminats i no havien acudit al sopar amb uns amics com tenien previst la nit del 31 de desembre

Curra i Xefo, la parella d'artistes víctima d'un accident domèstic a Camarles.
Curra i Xefo, la parella d'artistes víctima d'un accident domèstic a Camarles.
S.B.
03 de gener del 2024
Actualitzat a les 11:38h
La mala combustió de la nevera de gas de la caseta on havien anat a passar el Cap d'Any va ser la causa de la mort accidental de l'artista Curra Martín i el galerista i ex propietari de la sala Bikini Xefo Guasch a Camarles.

Tal com ha avançat el Diari de Tarragona i han confirmat els Mossos d'Esquadra a Aguaita.cat, la parella havia vingut de Barcelona a passar uns dies a la casa on acudien cada cert temps, de 40 metre quadrats, en una zona de disseminats fora del nucli urbà de Camarles, que no disposa de subministrament elèctric en xarxa, de manera que obté l'energia de plaques solars. La nevera, però, s'alimenta amb butà, i en este cas d'una bombona exterior, connectada amb l'electrodomèstic a través d'un tub. 

Tots dos havien quedat per sopar la nit del 31 de desembre amb uns amics però en no acudir, van avisar els familiars, perquè no s'havien posat en contacte ni en sabien res d'ells. Els familiars van acudir l'endemà a la caseta i van avisar el 112. Els Bombers de seguida van tenir clar, per la forta olor a gas que hi havia a l'interior de l'immoble, que hi havia una fuita provinent de la nevera. Les investigacions han determinat que la mort, per intoxicació de gas, va ser accidental.

Guasch, arquitecte de formació, galerista, fotògraf i restaurador, estava jubilat. Entre els anys 85 i 90 va dur la sala Bikini i actualment estava al front de l'espai Chez Xefo Art Gallery, al Poblenou, on s'organitzen exposicions d'art i concerts. La pintora i també ceramista Curra Martín, nascuda a Valladolid, havia estat entre altres professora de dibuix en un institut de Barcelona, i també impulsora del Taller 131, on el proper 6 de gener faran un acte en memòria seua: