1 de 10
TURISME

Les cases rurals ebrenques rebaixen les bones perspectives d'ocupació a la meitat este pont

En canvi la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT), augura arribar a estes xifres en el 20% del parc hoteler obert gràcies en part a la climatologia de les últimes setmanes

Una família de turistes amb motxilles caminant per la via verda, a punt d'endinsar-se a un túnel, a Prat de Comte, a la Terra Alta. | ACN
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 5 de desembre de 2023 a les 11:40 |
El sector turístic del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre es prepara per assolir el 80% d'ocupació pel pont de desembre. És la previsió optimista que fa la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT), que augura arribar a estes xifres en el 20% del parc hoteler obert gràcies en part a la climatologia de les últimes setmanes. El fet que enguany els festius coincideixen en dimecres i divendres han facilitat estades més llargues, tal com ha afirmat la presidenta de la FEHT, Berta Cabré.

Per contra, les cases rurals ebrenques rebaixen les previsions d'ocupació a la meitat, fins al 40%. Segons Juanjo Bel, portaveu d'Aturebre, esta coincidència de dates propicia que els visitants opten per volar a altres destinacions.


En comparació a l'any passat, els empresaris del sector turístic preveuen un millor pont de desembre i calculen que l'ocupació s'elevarà al 80%. Es tracta d'una xifra que cal contextualitzar-la amb el parc hoteler que resta obert al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, que la FEHT comptabilitza en el 20%. Segons la presidenta de la federació, Berta Cabré, es tracta d'un "bon pont" ja que facilita que els visitants puguin enllaçar-lo amb el cap de setmana, allargant l'estada un màxim de cinc dies amb pernoctacions més continuades i llargues, de fins a quatre nits.

Pel que fa a les destinacions escollides per estes dates, el sector apunta que la bona climatologia de les últimes setmanes ha ajudat a moltes famílies a decidir-se per zones de costa, si bé les d'interior del Camp de Tarragona també mantenen el seu atractiu de l'època. D'altra banda, el perfil dels turistes que visiten la zona continua sent de proximitat, en especial de les comarques lleidatanes i barcelonines, a més de comunitats del nord d'Espanya.


Segons Cabré, els turistes aprofiten per fer més escapades al llarg de l'any, una tendència que amb els anys va guanyant pes. "Cada vegada més, veiem que les famílies intenten fer unes vacances d'estiu potser més curtes però repetir més sortides durant l'any", ha afegit.
 

Menys optimisme a les Terres de l'Ebre


Ara bé, les perspectives no són tan optimistes a les Terres de l'Ebre i més concretament en els allotjaments rurals. Segons el portaveu d'Aturebre, Juanjo Bel, l'ocupació d'aquest pont a la vintena de cases rurals ebrenques associades a l'entitat es rebaixaria fins al 40%. Una situació que Bel justifica perquè els visitants optin per escollir destinacions internacionals coincidint amb un pont llarg o bé prefereixin anar al Pirineu amb l'estrena de la temporada de neu.
 
Des de l'associació d'empreses d'ecoturisme del delta de l'Ebre, les previsions per este pont oscil·len entre el 50% i el 70% d'ocupació, a l'espera de les reserves d'última hora. Com a atractius de la zona, la membre de l'entitat M. José Vergés ha destacat els recursos naturals en aquesta època de l'any, com és el cas de les aus migratòries o els paisatges.

D'altra banda, tant Camp de Tarragona com Terres de l'Ebre coincidixen en fer una bona previsió de cara a les festes de Nadal, en especial per Cap d'Any. En el cas ebrenc, esperen penjar el cartell de complet.


 

 

Participació