1 de 10
Cultura

Vint micropobles ebrencs contractaran espectacles culturals el 2024 amb l'ajuda de la Generalitat

Al Montsià, Godall, Galera i Mas de Barberans rebran 13.050 euros

Vista de Godall | Ajuntament de Godall
per Aguaita.cat, Godall | 28 de novembre de 2023 a les 11:36 |
Vint municipis de les Terres de l’Ebre s’han acollit a la nova línia d’ajuts que facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en municipis de fins a 1.000 habitants. En total se subvencionaran espectacles per valor de 86.328 euros.

Al Baix Ebre rebran ajuts els municipis d’Alfara de Carles, Aldover, Benifallet i Paüls per un valor de 18.000 euros.


Al Montsià, Godall, Galera i Mas de Barberans rebran 13.050 euros.

A la Ribera d’Ebre, Garcia, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Miravet, Rasquera, Vinebre i la Serra d’Almos rebran 31.500 euros.


I a la Terra Alta, Arnes, Bot, Caseres, la Fatarella, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs rebran 23.778 euros.
 

S’hi han acollit 413 micropobles de tot Catalunya

 
En total 413 micropobles de tot Catalunya s’han acollit a la nova línia d’ajuts que facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en municipis de fins a 1.000 habitants. El Departament de Cultura va obrir el passat setembre esta nova línia de subvencions, dotada amb 2,17 M€, amb l’objectiu de fer arribar la cultura a tota la ciutadania de Catalunya, apostar per la cultura de proximitat al territori i potenciar el mercat d’artistes i espectacles de petit format.
 
Amb esta iniciativa, el Departament de Cultura vol reforçar el suport econòmic al món local per tal d’assegurar que els ciutadans de tot el país tenen accés a espectacles en viu de caràcter professional. A més, això també reforça els sectors de les arts escèniques i la música, perquè suposa noves oportunitats de contractació arreu de Catalunya.

Esta línia per a micropobles era una reivindicació de l’Associació de Micropobles de Catalunya i suposa un pas endavant i ferm per a l’equilibri cultural, perquè els pobles petits podran gaudir de la cultura en el seu propi municipi.
 

 

 

Participació