Vint micropobles ebrencs contractaran espectacles culturals el 2024 amb l'ajuda de la Generalitat

Al Montsià, Godall, Galera i Mas de Barberans rebran 13.050 euros

Vista de Godall
Vista de Godall | Ajuntament de Godall
Aguaita.cat
28 de novembre del 2023
Actualitzat a les 11:49h
Vintmunicipis de les Terresdel’Ebre s’han acollit a la nova línia d’ajuts que facilita la programaciód’espectacles professionals d’arts en viu en municipis de fins a 1.000habitants. En total se subvencionaran espectacles per valor de 86.328 euros.

Al BaixEbre rebran ajuts els municipis d’AlfaradeCarles, Aldover, Benifallet i Paüls per un valor de 18.000euros.

Al Montsià, Godall, Galera i MasdeBarberans rebran 13.050 euros.

A la Riberad’Ebre, Garcia, la Palmad’Ebre, la Torredel’Espanyol, Miravet, Rasquera, Vinebre i la Serrad’Almos rebran 31.500euros.

I a la TerraAlta, Arnes, Bot, Caseres, laFatarella, PratdeComte i VilalbadelsArcs rebran 23.778euros.
 

S’hi han acollit 413 micropobles de tot Catalunya

 
En total 413 micropobles de tot Catalunya s’han acollit a la nova línia d’ajuts que facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en municipis de fins a 1.000 habitants. El DepartamentdeCultura va obrir el passat setembre esta nova línia de subvencions, dotada amb 2,17 M€, amb l’objectiu de fer arribar la cultura a tota la ciutadania de Catalunya, apostar per la cultura de proximitat al territori i potenciar el mercat d’artistes i espectacles de petit format.
 
Amb esta iniciativa, el Departament de Cultura vol reforçar el suport econòmic al món local per tal d’assegurar que els ciutadans de tot el país tenen accés a espectacles en viu de caràcter professional. A més, això també reforça els sectors de les arts escèniques i la música, perquè suposa noves oportunitats de contractació arreu de Catalunya.

Esta línia per a micropobles era una reivindicació de l’AssociaciódeMicropoblesdeCatalunya i suposa un pas endavant i ferm per a l’equilibri cultural, perquè els pobles petits podran gaudir de la cultura en el seu propi municipi.