El Museu de la Mar de l'Ebre celebrarà 10 anys amb una fira cultural el proper cap de setmana

Es tracta d'un equipament cultural dedicat a preservar, exhibir i promoure el ric llegat marítim de la costa ebrenca

Façana principal del Museu de la Mar de l'Ebre.
Façana principal del Museu de la Mar de l'Ebre. | Cedida
Redacció
27 de novembre del 2023
Actualitzat a les 16:41h
L’Ajuntament de la Ràpita i el Museu de la Mar de l’Ebre, amb el suport del Museu de les Terres de l’Ebre, organitzen un programa d’actes per als dies 1, 2 i 3 de desembre per commemorar els 10 anys de la inauguració del Museu de la Mar de l’Ebre. Es tracta d'un equipament cultural dedicat a preservar, exhibir i promoure el ric llegat marítim de la costa ebrenca. Des de la seva obertura al públic el primer de desembre de 2013, el museu ha esdevingut una peça clau en la dinamització de la societat rapitenca, un dels principals actius turístic del territori i un suport cabdal per a centres educatius de tota la regió.

A través de les sales permanents i una oferta estable i diversa d’activitats temporals i educatives, el museu ha sabut posar en valor el patrimoni natural, històric i antropològic de la mar de l’Ebre, enriquint culturalment la vida de la població i esdevenint un catalitzador per al futur de totes les Terres de l’Ebre.

Segons la regidora de Cultura, Noèlia Belmonte, “El Museu de la Mar de l'Ebre no seria el que és avui sense l'afecte i la participació de tots els qui han cregut en la importància de la nostra història marítima”. Francina Molina, regidora d’Identitat, afegix que “este aniversari no només és una celebració del passat, sinó també un compromís renovat cap al futur".

Per tal de celebrar l’efemèride, s’han programat una sèrie d’actes per a tots el públics que pretenen omplir el museu i la plaça Agustí Vizcarro d’activitat lúdica i cultural durant tot el cap de setmana:

Divendres 1
09.00 h a 12.30 h
Activitat “Joc de pistes” per a escolars dinamitzat pel servei educatiu del Museu de les Terres de l’Ebre. L’activitat estarà oberta durant tot el cap de setmana. Els participants entraran al sorteig d’experiències culturals infantils.
10.00 h a 12.00 h Programa especial de Ràdio Ràpita “10 Anys de Museu” amb sortejos en directe.
Dissabte 2
10.30 h 
A la Casa de la Vila inici de la cercavila pels carrers del poble a càrrec de l’Esbart Dansaire Rapitenc.
11.00 h Apertura de la fira cultural a la plaça Agustí Vizcarro amb parades d’artesania, llibres, menjar i beguda.
11.30 h Actuació infantil a càrrec de Lluc Carles.
12.30 h Cata dels millors vermuts de Catalunya a càrrec de Lo Racó del Vermutenc. Activitat de pagament. Inscripcions al telèfon 626 51 56 62 (Adrià).
16.00 h Apertura de la fira cultural a la plaça Agustí Vizcarro.
17.00 h Ballada de jota tradicional a càrrec de l’Esbart Dansaire Rapitenc.
18.00 h Espectacle musical a càrrec del cantautor Noel Luna.
19.00 h Concert de cambra i lectura musicada a càrrec de Carme Cruelles i la Agrupació Musical Rapitenca.
19.30 h Maridatge de vins i formatges selectes a càrrec de La Mese-Justo Brunet i La Formatgeria. Activitat de pagament. Inscripcions al telèfon 635 08 17 00 (Marc).
20.30 h Focs artificials a càrrec de Diabmonis.
21.00 h Tancament de la jornada.

Diumenge 3
11.00 h Apertura de la fira cultural a la plaça Agustí Vizcarro.
11.30 h Espectacle de batucada a càrrec de Batuxaik.
12.00 h Lectura de poemes de Lluís de Montsià a càrrec de l’alumnat del IEPAAC.
12.15 h Lliurament del premis d’escultura Agustí Vizcarro i de narrativa Sebastià Juan Arbó 2023. Sorteig infantil de l’activitat “Joc de pistes” entre altres sortejos.
12.30 h Vermut musical a càrrec de Dj Kanjo
13 h Visita guiada a l’exposició “Jo de petita anava sempre al moll” amb la participació de l’alumnat del IEPAAC.

Altres
Durant tot el cap de setmana jornada de portes obertes al Museu en horari habitual. L’Esbart Dansaire oferix un espai didàctic per tothom qui vulgui aprendre a ser geganter. Lo Racó del Vermutenc sorteja una degustació de les novetats en vermuts i tapes entre els participants a la cata de vermut de dissabte. La Formatgeria i La Mese-Justo Brunet sortegen un lot de vi i formatge entre els participants al maridatge de dissabte.