L'Ajuntament de Tortosa impulsa el projecte Educafera, per la igualtat d'oportunitats educatives

El pròxim 17 de desembre tindrà lloc la 1a Trobada de la Campanya Educafera a l'Auditori Felip Pedrell, presentada pel Consell Municipal de la Infància

L'Educafera vol fomentar el dret a la igualtat d'oportunitats de tots els alumnes a Tortosa
L'Educafera vol fomentar el dret a la igualtat d'oportunitats de tots els alumnes a Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
27 de novembre del 2023
Actualitzat a la 13:21h
L'AjuntamentdeTortosa posa en marxa el projecteEducafera, amb l'objectiu d'aconseguir la igualtatd'oportunitats de tot l'alumnat i que naix en el marc de l'àmbit socioeducatiu del procés comunitari, del programaPlaEducatiud'Entorn6/16 adreçat a infants i joves d'entre 6 i 16anys.

Educafera busca la implicació de tota la ciutadania. Avui el regidord'Educació de l'Ajuntament, VíctorGrau, i la directora dels serveisterritorialsd'Educació, MontserratPerelló, han presentat el projecte.

"Incentivem la implicació de l'alumnat, de les escoles, de les famílies i institucions en una acció conjunta per millorar la igualtat d'oportunitats i contribuir a l'èxit educatiu", ha dit Grau. A través d'Educafera s'organitzaran activitats i amb els fons recaptats s'atendrà el cost d'aquelles demandes educatives, que hi ha famílies que no poden aportar.

La posada en escena d'Educafera tindrà lloc el pròxim 17dedesembre en un acte a l'AuditoriFelipPedrell, que serà presentat i dinamitzat pel ConsellMunicipaldelaInfància i que inclourà les actuacions del MagIñaki, Dance&Fun i ElsClap. Per assistir a la trobada es pot fer un donatiu de 5euros i les entrades es poden adquirir a Viladrich i Oficomplet.

També l'alumnat de sisèdeprimària farà una treballmanual, una cucafera, que es posarà a la venda a un preu simbòlic per SantJordi als establiments col·laboradors i les mateixes escoles.

"Des del 2014 s'organitza una recollida de material escolar amb la participació de voluntariat, un material molt necessari, però les necessitats educatives no es poden resoldre només amb les aportacions de material escolar, són necessaris recursos econòmics", ha manifestat el regidor d'Educació. Per la seua banda, la directora dels serveis territorials d'Educació ha destacat la importància de treballar en xarxa per aconseguir la igualtat educativa i ha felicitat l'Ajuntament per la iniciativa i pel nom del projecte.