Inicien la licitació per garantir oficines bancàries a tots els municipis de les Terres de l'Ebre

L’objectiu és adjudicar el servei d’oficina mòbil per atendre els 25 municipis ebrencs que no tenen sucursals bancàries

Caixer automàtic
Caixer automàtic | A.C.
Aguaita.cat
24 de novembre del 2023
Actualitzat a les 14:18h
El Departamentd’EconomiaHisenda ha donat el tret de sortida al projecte per dotar d’oficines mòbils els 503municipis que actualment notenensucursalbancària, en els quals hi viuen més de 300.000 persones.

A les Terresdel’Ebre hi ha 25municipis:

BaixEbre (5): Aldover, Alfara de Carles, Benifallet, Paüls, Tivenys

Montsià (5): Freginals, Galera, Godall, Mas de Barberans, Masdenverge

Riberad’Ebre (8): Palma d'Ebre, Benissanet, Garcia, Ginestar, Miravet, Rasquera, Torre de l'Espanyol, Vinebre

TerraAlta (7): Arnes, Bot, Caseres, Pinell de Brai, Pobla de Massaluca, Prat de Comte, Vilalba dels Arcs

Avui s’ha publicat a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública la licitació d’aquest servei innovador. El concurs s’inicia després que la Generalitat hagi realitzat una consulta prèvia al mercat per conèixer els punts de vista de les entitats de crèdit i avaluar la capacitat d’estes empreses per oferir les prestacions que requereix el contracte.

Les oficinesbancàriesmòbils oferiran una atenciópersonalitzada per retirar i ingressar diners en efectiu; domiciliar el pagament dels rebuts i els tributs als comptes bancaris; consultar moviments i saldos; i obtenir extractes de comptes bancaris, entre altres. A més, també prestaran un servei d’assessorament financer en la gestió tant dels comptes com d’altres productes bancaris i financers d’actiu, passiu i d’intermediació. L’objectiu és que els municipis disposen d’una oficina bancària mòbil dues vegades al mes..
 

Mapa amb els municipis on la Generalitat instal·larà caixers automàtics. Foto: Generalitat

20 de desembre, data límit per presentar les ofertes

Les entitats de crèdit que estiguen interessades a presentar-se al concurs, tenen temps fins al proper 20dedesembre. Les que finalment surten adjudicatàries hauran d’iniciar el servei dins un terminimàxim de 9mesos a partir de la data de formalització, que podran escurçar però mai superar. Per tant, l’entrada en funcionament del servei serà previsiblement durant el segonsemestredel2024. El valor estimat del contracte, que tindrà una durada de dosanysprorrogables a dos anys més, és de 6,1 milions d’euros per la totalitat dels quatre anys.
 
Les empreses adjudicatàries hauran d’adaptar els vehicles i incloure-hi la instal·lació d’un caixerautomàtic, desenvolupar el programari necessari, mantenir els equips i sistemes i aportar els mitjans humans necessaris per prestar el servei requerit. En  sentit, hauran de destinar un mínim de dos professionals per a cada un dels lots: una persona tècnica de banca i una persona que faci de vigilant de seguretat i de transport-xofer.
 
Una altra de les obligacions de les entitats serà el disseny de les rutes i els horaris, que haurà de tenir en compte que als municipis de fins a 250 habitants s’hi estaran un mínim de 30 minuts i als de més de 250 habitants, no podran baixar de l’hora.
 
Es preveu que este serveiitinerant per tot Catalunya siga prestat per dos entitats de crèdit que, de forma alterna, cada quinze dies, arribaran a cadascun dels 503 municipis. Els horaris seran els del conveni del sector de banca: del 23 de maig al 30 de setembre, de 8 a 15 hores de dilluns a divendres. La resta de l’any, de 8 a 17 hores, tret dels divendres, que es farà de 8 a 15 hores.


 

Municipis sense oficina bancària a Catalunya by naciodigital on Scribd

 

Licitació en 5 lots i possibilitat de presentar ofertes integradores

 
Per tal de guanyar eficàcia, poder optimitzar el temps i que el servei sigui ambientalment sostenible, evitant desplaçaments de llarg recorregut entre els municipis inclosos en el servei, la licitació s’ha dividit en els 5 lots següents:
 
1. El Baix Ebre, les Garrigues, el Montsià, el Pla d'Urgell, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra, el Segrià, la Terra Alta i l’Urgell.
 
2. L’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Garraf i el Tarragonès.
 
3. L’Alt Urgell, l’Aran, la Cerdanya, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Solsonès.
 
4. L’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, el Pla de l'Estany i la Selva.
 
5. El Bages, el Baix Llobregat, el Berguedà, el Lluçanès, el Maresme, el Moianès, Osona, el Ripollès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.
 
Les empreses interessades podran presentar ofertes per un sol lot o per més d’un. També podran plantejar una oferta integradora dels lots als quals es presenten individualment. En este cas, hauran de fer arribar la proposta desglossada per cadascun dels lots.