Demanen 25 anys de presó per als acusats de matar a un home i tirar-lo al riu Ebre oblidant la mà

Fiscalia sol·licita una pena de tres anys més per a la resta d'implicats en l'assassinat per un delicte d'encobriment

Audiència de Tarragona
Audiència de Tarragona | S.B.
Aguaita.cat
21 de novembre del 2023
Actualitzat a les 12:38h
L'AudiènciadeTarragona jutjarà sispersonesacusades de matar un home i d'encobrirl'assassinat produït la matinada del 26d'agost de 2021 a la capital tarragonina. El ministeri públic assegura que van aprofitar la seva superior numèrica per agredir amb ganivets i destrals la víctima que va morir arran de les lesions. Hores més tard, els investigats van col·locar el cadàver al maleter d'un cotxe per llençar-lo al riuEbre, entre la Ràpita i SantJaumed'Enveja. En un control, agents de la GuàrdiaUrbanadeTarragona van trobar la amputada que s'havien oblidat de tirar. Fiscalia demana 25anys de presó per a dos dels acusats per un delicte d'assassinat i per als altres quatres implicats sol·licita tres anys de presó per encobriment.

Segons descriu l'escrit d'acusació del ministeri fiscal, els acusats es trobaven la nit del 25 d'agost de 2021 i la matinada del 26 en un domicili situat al camí de Viladegats de Tarragona, on residien. En la mateixa finca, també hi havia una caseta on vivia la víctima, un home de 23 anys, amb el qual mantenien una relació d'amistat que s'havia convertit en "conflictiva" setmanes abans dels fets. El fiscal explica que a les 5:26 h de la matinada del 26 d'agost, un dels acusats va trucar als serveis d'emergències per alertar que tenia un problema amb un veí, però que cinc minuts més tard hi va tornar a trucar per dir que ja no era necessària la intervenció policial, ja que el veí li havia demanat perdó i havien resolt el problema.

Així, un cop anul·lada l'actuació policial, l'investigat va fer diverses trucades a través del mòbil d'una altra de les acusades per demanar ajudar a dos amics. "A les 8.08 h, li tornen una de les trucades a l'acusat que li contesta que ja ha solucionat el problema", recull l'escrit acusatori. El fiscal també relata que entre les cinc i les vuit del matí, els implicats en l'assassinat es van dirigir a la caseta de la víctima, "portant ganivets i destrals amb l'ànim de causar-li la mort i aprofitant les nul·les possibilitats de defensa, ja que van acudir quan es trobava descansant i aprofitant la superioritat numèrica". A més, afegeix, que li va propinar diversos cops al cap, li van fer talls al cos i també li van "seccionar" la mà quan encara "seguia amb vida, amb una arma blanca molt afilada".

"Totes les lesions que van causar els acusats a la víctima tenien la finalitat d'augmentar deliberadament i inhumanament el seu patiment, més enllà del necessari per causar-li la mort", argumenta el ministeri públic. El fiscal també detalla que la víctima va patir "múltiples lesions traumàtiques greus en el pol cefàlic", lesions a la zona lumbar, així com l'amputació "completa" de la mà esquerra, entre d'altres. "Aquests traumatismes múltiples craniofacials amb fractura oberta en esclat de volta cranial, laceració cerebral i destrucció de centres vitals van produir la mort - de la víctima- en les primeres hores del dia 26 d'agost de 2021", indica.
 

Llencen el cadàver al riu Ebre


Fiscalia relata que els acusats es van reunir per "eliminar" les proves de l'assassinat i "evitar l'acció de la justícia". Així, part del grup va comprar lleixiu i salfumant en un basar del barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona i van tornar a la finca per netejar la zona de la caseta i de la parcel·la, amb guants i bosses de plàstic al calçat. "Posteriorment, van col·locar el cadàver en un sac que van lligar amb cordes i el van carregar al vehicle, propietat d'una de les acusades", subratlla el ministeri públic. Tot seguit, tres dels investigats van marxar amb el cos sense vida cap a La Ràpita, on es va unir una altra de les acusades, a qui li van ensenyar el cadàver. Després els quatre processats es van desplaçar fins a un canal del riu Ebre, situat entre la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja, on es van "desfer" del cos, però es van "oblidar" de la mà amputada, la qual es va quedar al maleter.
 

La Guàrdia Urbana els enxampa en un control

 
Un cop van llençar el cadàver al riu, els quatre acusats es van retrobar amb la resta d'implicats en un hotel de la Pineda. Cap a les 20.30 h del dia dels fets, agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van aturar el vehicle en l'encreuament entre el carrer Jaume I i Felip Pedrell perquè van cometre una infracció de trànsit. En l'escorcoll del cotxe, van localitzar la mà amputada i van detenir-los. Dos dels acusats es troben en presó provisional des del 29 d'agost de 2021 mentre que la resta es va acordar la seva llibertat provisional mesos després de la seva detenció, entre l'octubre de l'any 2021 i el gener de 2022.


Peticions de penes de presó

 
Per tot plegat, el ministeri públic considera que els fets són constitutius d'un delicte d'assassinat i un altre d'encobriment. Pel primer delicte demana 25 anys de presó per a dos dels acusats mentre que pel segon tres anys de presó pels altres quatre investigats. Pel que fa a la responsabilitat civil, sol·licita una indemnització de 120.000 euros per cada un dels seus familiars més pròxims, en concret per als pares i germans de la víctima.