L'Ajuntament impulsa campanyes de civisme per mantenir Tortosa neta i segura

Dos agents cívics informaran de l'obligatorietat de llençar la brossa al contenidor i de les sancions per incomplir l'Ordenança de Bon Ús de la Via Pública

Presentació de la nova campanya de civisme i convivència de l'Ajuntament de Tortosa
Presentació de la nova campanya de civisme i convivència de l'Ajuntament de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
17 de novembre del 2023
Actualitzat a les 9:58h
L'AjuntamentdeTortosa posa en marxa un seguit de campanyesdecivisme per sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de mantenirnet, agradable i segurl'espaipúblic. Unes campanyes que són complementàries al PlaCuidemTortosa i que han presentat l'alcaldedeTortosa, JordiJordan; la regidora de Serveis Municipals i Neteja de l'Espai Públic, MargaAbelló i el regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, FrancescVallespí.

"Impulsem una campanya de proximitat, apel·lem a la corresponsabilitat de la ciutadania perquè entre tots i totes cuidem Tortosa", ha dit l'alcalde. Concretament, la campanya informativa anirà a càrrec de dosagentscívics, contractats a través del programa TreballiFormació, que distribuiran uns díptics a la ciutadania i col·locaran uns adhesius als contenidors i papereres amb el missatge: "No deixeu la brossa fora del contenidor" o "No llenceu la brossa de casa a les papereres". Un missatge que s'ha editat en diferents idiomes: català, castellà, anglès, francès, romanès, amazic, xinès i àrab.

El díptic també inclou la informació de la sanció que s'aplicarà en cas d'incomplir la normativa. En este sentit, segons l'OrdenançaReguladora del Bon Ús de la Via Pública i dels Espais Públics la sanció pot ser de fins a 750euros.
 
Una vegada els agents cívics hagin completat la distribució d'informació entre el veïnat dels diferents barris, una patrulla d'agents de la PoliciaLocal comprovaran que la ciutadania respecta l'Ordenança i denunciaran totes aquelles infraccions que es detecten. La campanya s'inicia al nucliantic i seguirà pel Centre, Temple, Ferreries, Remolins i SantLlàtzer. L'Ajuntament té detectats uns punts conflictius on s'incidirà en la tasca informativa.

La previsió és que en un mes aproximadament s'hagi completat aquesta campanya centrada en la problemàtica de salubritat i gestió dels residus i tot seguit s'iniciaran altres campanyes de civisme relacionades amb altres temàtiques: la prohibició de circular amb patinet per la vorera; la prohibició d'orinar a la via pública; l'obligatorietat de recollir les deposicions dels gossos i de portar-los lligats. En tots els casos l'Ordenança de Bon Ús de la Via Pública preveu sancions de fins a 750 euros.