Roquetes construirà una estació de tractament d'aigua potable per detectar pesticides i herbicides

Està previst que l'obra a la urbanització Pilans es licite abans d'acabar l'any i estiga a principis de 2024

Solar on s'ubicarà l'estació de tractament d'aigua potable a Roquetes
Solar on s'ubicarà l'estació de tractament d'aigua potable a Roquetes | Ajuntament de Roquetes
Aguaita.cat
16 de novembre del 2023
Actualitzat a les 14:24h
L'AjuntamentdeRoquetes (Baix Ebre) ha presentat el projecte d'una futura estació de tractamentd'aiguapotable per detectarl'excés de nivells de pesticides i herbicides.

L'equipament, que s'ubicarà als terrenys del dipòsit d'aigua de la urbanitzacióPilans i que també donaràservei a la zona de la carretadel Reguers i camídeVilaret, comptarà amb dos filtres -un de sorra i un segon de carbó actiu- per on passarà l'aigua abans de ser clorada i subministrada a les cases.

L'obra, amb un cost de 580.000euros, serà finançada en un 60% per l'AgènciaCatalanadel'Aigua i la resta serà aportada pel romanent de tresoreria de 2022. La previsió és que abans d'acabar l'any es liciti l'obra i s'enllestisca a principis de 2024.

Fonts del consistori apunten que el pou de la urbanitzacióPilans es troba "al límit" pel que fa als nivells de pesticides i herbicides d'acord a l'ajustament que la UnióEuropea fa dels paràmetres de control de l'aigua de boca. En este context, l'obra "s'anticipa a la possibilitat de superar els paràmetres" que impedirien el consum humà d'aigua. D'altra banda, asseguren que l'abastament d'aigua potable del nucliurbà de Roquetes no es veuria afectada per aquesta possible afectació, ja que el subministrament depèn d'un pou més proper a la ciutat.