Les xiquetes i xiquets d’Amposta es bolquen en la creació del Consell d’Infants i Adolescents

Dels processos que s’estan duent a terme als centres educatius sorgiran els consellers i conselleres, que seran la veu dels infants a la ciutat

Hi participen tots els centres educatius de Primària de la ciutat.
Hi participen tots els centres educatius de Primària de la ciutat. | Cedida
Redacció
06 de novembre del 2023
Actualitzat a les 17:39h
Tots els centres educatius de Primària d’Amposta, inclòs el del Poble Nou, els concertats i el Col·legi de l’Àngel, participen en la creació del Consell d’Infants i Adolescents, una acció sorgida del Pla Local d’Infància i Adolescència (2022-2027) que permetrà als xiquets i xiquetes aportar la seva perspectiva de la ciutat. "El Consell d’Infants i Adolescents forma part de la voluntat que tenim com a Ajuntament de transformar democràticament la nostra ciutat", deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, qui afegia "la importància d’escoltar i tenir en compte la perspectiva dels més petits". Tomàs afirmava que "això encaixa amb el model de ciutat dels infants del pedagog Francesco Tonucci, on l’Ajuntament d’Amposta ha participat i volem que s’implementi". 

El primer pas per a la creació del Consell d’Infants i Adolescents d’Amposta són les sessions formatives i els tallers que s’estan duent a terme als centres per aproximar als infants a la ciutat, al dret a ser escoltats i a la participació. Després es farà el sorteig d’on sorgiran una vintena de consellers i conselleres, un per classe de 4t i 5è, que s’escolliran de forma aleatòria perquè el procés siga el més igualitari possible i poder comptar així amb el màxim de formes de viure la infància. Un cop escollits per un mandat de dos anys, abans de finals d’any, els consellers i conselleres actuaran com a representants de totes les xiquetes i xiquets d’Amposta, pel qual es trobaran amb l’alcalde per traslladar-li les seues inquietuds i propostes com a ciutadans.

Gislen Ferré, educadora social a l’Ajuntament, reblava que "és un procés de transformació que ens permetrà construir una ciutat més amable i respectuosa de cara a la infància, complint també per primera vegada amb un dels drets reconeguts dels infants com és de la participació".

La creació del Consell d’Infants i Adolescents és una acció transversal on participen les àrees de Drets Socials i Ciutadania, Educació, Joventut i Participació.