Els Regants de la Dreta afirmen que han produït un 15% i un 20% menys d'arròs al restringir el reg

La comunitat fa una valoració "positiva" dels resultats d'una campanya que es preveia catastròfica

Un arrossaire mesura la salinitat amb un mesurador en un camp d'arròs assecat per la falta d'aigua dolça
Un arrossaire mesura la salinitat amb un mesurador en un camp d'arròs assecat per la falta d'aigua dolça | Anna Ferràs
Aguaita.cat
03 de novembre del 2023
Actualitzat a les 18:33h
La producciód'arròs a l'hemideltadret ha caigut entre un 15% i un 20%. Aquest és el balanç final de la campanya de la ComunitatdeRegantsdelaDretadel'Ebre, que en fa una "valoració positiva". Els arrossaires han patit "importants restriccions". La CHE (Confederació Hidrogràfica de l'Ebre) va retallar a la meitat la concessió quan se sembrava i després la va incrementar lleugerament. La davallada de producció ha sigut irregular. La zona de PoblenoudelDelta és la més afectada perquè els cultius tenen uns terrenys més salinitzats i arenosos. El presidentManelFerré ha assenyalat que les greus pèrdues en algunes zones no els permet "estar contents", però que la situació no ha estat catastròfica i han salvat gran part de la producció.

A la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre, davant les restriccions del reg, van decidir seguir "les recomanacions" dels estudis dels seus tècnics i aplicar una solta d'aigua de forma intermitent. Han regat en la meitat del temps perquè en aquests períodes poguessin mantenir la quantitat habitual del 100% de la concessió (uns 27 metres cúbics). El sistema d'alternança s'ha mantingut tota la campanya.
 
Ara els regants de la Dreta reclamen que es facin efectius els ajuts associats al decret de Sequerad'AccióClimàtica aviat. Necessiten "alleugerar part de les pèrdues, sobretot entre els productors d'arròs de les zones més afectades.