Flix acull les Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre

Les Jornades s'inicien este divendres 3 de novembre

Rovellons
Rovellons | Ajuntament de Flix
Aguaita.cat
03 de novembre del 2023
Actualitzat a les 4:14h
L’AssociacióMicològica de les Terres de l’Ebre “BITXAC”, el MuseudelesTerresdel’Ebre i l’AjuntamentdeFlix organitzen les JornadesMicològiquesdelesTerresdel’Ebre.

Estes jornades, que este any arriben a la seua dinovenaedició, tenen com a objectiu incrementar els coneixements micològics de les Terres de l’Ebre i divulgar i valoritzar el fascinant món dels bolets entre totes aquelles persones que hi estiguin interessades. En aquest sentit, s’incentiva la participació ciutadana en les activitats que formen part de les jornades com ara la conferència “Els bolets de les Terres de l’Ebre” i la sortidamicològica (programada per al diumenge dia 5 de novembre) que permetrà als assistents conèixer les diferents espècies de fongs que es troben en l’excursió que es realitzarà al llarg del matí.

Les Jornades inclouen l’exposicióElsboletsdelesTerresdel’EbreMoltmésquerovellons”, s’inaugurarà al CaDonVentura, coincidint amb l’inici de les jornades, el divendres dia 3denovembre a les 19.00 h. El mateix divendres també es realitzarà la conferència “Els bolets de les Terres de l’Ebre”, a càrrec de Joan Moisés, president de l’Associació de Micologia de les Terres de l’Ebre “Bitxac”. En finalitzar la conferència els membres de l’Associació “Bitxac” realitzaran una visita guiada per als assistents a l’acte a l’exposició.

L’exposició itinerant “Els bolets de les Terres de l’Ebre. Molt més que rovellons” està formada per 17 panells on s’introdueix al visitant al món dels fongs i als principals grups taxonòmics de bolets, mostrant una part de la gran biodiversitat d’espècies de bolets que podem trobar a les nostres terres. Podem trobar imatges i informació d’espècies molt conegudes i d’elevat valor gastronòmic com el sureny (Boletus aereus), el camagroc (Cantharellus lutescens), el cama-sec (Marasmius oreades), les dos espècies de rovellons (Lactarius deliciosus i Lactarius sanguifluus), l’apagallums (Macrolepiota procera), la moreneta (Tricholoma terreum), el rossinyol (Canthareullus cibarius) o el bolet de xop (Agrocybe aegerita); i al mateix temps el visitant també podrà conèixer espècies de bolets tòxiques, i fins i tot mortals, com la farinera borda (Amanita phalloides), el pixacà (Amanita pantherina) o diferents espècies de lepiotes (Lepiota sp.).
 

Cartell de les Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre Foto: Ajuntament de Flix

 
Al llarg dels dinou anys de Jornades Micològiques la mostra ha visitat nombroses poblacions de les Terres de l’Ebre entre les que s’inclouen Amposta, Freginals, La Ràpita, La Sénia, Masdenverge, Santa Bàrbara i Sant Jaume d’Enveja, i ara es podrà visitar a Flix fins el dia 12 de novembre.