Tornen les divuitenes Jornades Gastronòmiques i la Diada del Llagostí de la Ràpita

Se celebraran de l'11 de novembre al 10 de desembre

Presentació de les divuitenes Jornades Gastronòmiques i Diada del Llagostí de la Ràpita
Presentació de les divuitenes Jornades Gastronòmiques i Diada del Llagostí de la Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
03 de novembre del 2023
Actualitzat a la 1:10h
De l’11 de novembre al 10 de desembre tindran lloc les divuitena JornadesGastronòmiques i la DiadadelLlagostí de laRàpita.

Com a punt de partida, l’ 11denovembre, de 12.00 a 13.30 h, a la Plaça 1 d’Octubre de la Ràpita, se celebrarà la DiadadelLlagostí, un esdeveniment gastronòmic que celebra els tresors culinaris de la nostra zona. Esta diada és una iniciativa del Col·lectiu de Cuina en col·laboració amb l’Ajuntament de la Ràpita.

Este esdeveniment anual reuneix una selecció dels restaurants més emblemàtics: Llansola, CasaRamonMarinés, MiamiCanPons, AlbertGuzmán, FreddyCaliuFamiliar, BonMarisc, Maria1941 i altres. També gaudirem de la participació de la ConfrariadePescadorsVergedelCarme (OPP Ràpita), i les muscleres Musclarium i AviAgustí. A més, les cooperatives de vins de la TerraAlta, representades pel CellerCooperatiudeGandesa i el CellerPiñol, presentaran els seus vins amb denominació d’origen. També i serà present Bodegas y Destilerias Lehmann. Cal destacar, sobretot, que VermutRapitenc serà l’empresa convidada com a ambaixadora d’estes jornades.

La diversitat de producteslocals serà un punt àlgid d’esta diada, amb la presència d’oli d’oliva la Mundana i Olis Sta. Montsià SCCL, així com MolídeRafelet, CambraArrosseradelMontsià i NomenFoods, representants de la bona qualitat de l’arròsdelDelta de l’Ebre. L’objectiu principal de la DiadadelLlagostí és promoure el consum de productes locals i celebrar la riquesa natural i cultural de la zona. Serà una oportunitat per assaborir plats exquisits i descobrir la llegenda culinària de la Ràpita, tot això amb una visió sostenible.
 
L’esdeveniment també busca destacar la importància de la pesca sostenible i la conservació dels recursos marins, així com el suport a l’economia local i la comunitat. A més, com a part de les jornades gastronòmiques del llagostí, l’EstacióNàutica de la Ràpita-Deltadel’Ebre ofereix diverses experiències a la natura, incloent-hi la ruta de les muscleres i una sortida amb sea bike per la BadiadelsAlfacs. També hi haurà itineraris pels arrossars i les llacunes del Delta.
 
Més informació a l’oficina de turisme de la Ràpita Tel. 977 051 060 / [email protected]/turismelarapita.cat