Protesta a Ascó i Vandellòs per desbloquejar el conveni i no perdre la feina en tancar les nuclears

La pròxima acció informativa es fa este cap de setmana a Ascó, en plena parada per recàrrega de combustible

Central nuclear d'Ascó
Central nuclear d'Ascó | Ajuntament de Flix
Aguaita.cat
26 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:32h
Este cap de setmana es farà una primera acció informativa de la plantilla de les nuclearsd'Ascó i Vandellòs. Forma part de pla d'accions acordat en assemblea amb l'objectiu de desbloquejar la negociació del convenicol·lectiu i exigir que els treballadorsconserven els llocs de feina quan tanquen les plantes i s'hagen de desmantellar. La representació sindical d'ANAV (Associació Nuclear Ascó – Vandellòs) es concentrarà este dissabte i diumenge a la rotonda d'accés de la planta d'Ascó (Ribera d'Ebre), entre les sis i les onze del matí. Proposaran a la plantilla, entre altres mesures de pressió, que no es facen hores extraordinàries durant la paradaprogramada que es fa estes setmanes a la unitat d'AscóII.

La plantilla es mostra cada vegada més "preocupada" per "la incertesa" sobre què passarà amb els seus llocs de treball quan es complisca el calendari de tancamentdelesnuclears, establert pel Planacionalintegratd’energia i clima (PNIEC). En la negociació del conveni col·lectiu d'ANAV es demana incloure esta reivindicació i assegurar la feina de la plantilla actual.

Amb la pròrroga del conveni anterior, el juny de 2020, es va arribar a un acord per millorar i reglamentar l’article que actualment estableix la clàusula d’ocupació, però l'empresa no ha complert. Les negociacions estan encallades "per falta de voluntat d’ANAV", segons els representants sindicals. El comitè assessor del ConselldeSeguretatNuclear, va demanar, el 2021, que "davant la situació d'incertesa, havien d’implantar-se programes de recursos humans" perquè és "una qüestió rellevant per a la seguretat".