La setzena Fira del Rovelló dels Reguers aplegarà un total de 26 parades el cap de setmana

L'Associació de Dones dels Reguers serà l'entitat encarregada d'inaugurar la mostra el dissabte 28 d'octubre a les cinc de la tarda

Josep Lluís Borràs, alcalde dels Reguers ha presentar les activitats de la nova edició de la Fira del Rovelló
Josep Lluís Borràs, alcalde dels Reguers ha presentar les activitats de la nova edició de la Fira del Rovelló | Ajuntament de Tortosa
Aguaita.cat
24 d'octubre del 2023
Actualitzat el 25 d'octubre a les 9:35h
La setzena edició de la FiradelRovellódelsReguers aplegarà un total de 26parades dedicades a la gastronomia i l'artesaniadelsPorts el pròxim cap de setmana, els dies 28 i 29 d'octubre. La fira estarà oberta des de les deu del matí fins a les vuit del vespre, de manera ininterrompuda, i l'acteinaugural tindrà lloc dissabte a la tarda, a les cinc, i anirà a càrrec de l'AssociaciódeDonesdelsReguers. L'alcaldedeTortosa, JordiJordan i l'alcalde de la pedania dels Reguers, JosepLluísBorràs, han presentat avui el programa d'activitats que tindrà lloc al llarg del cap de setmana.

"La Fira del Rovelló és un aparador del poble, que compta amb la implicació de les entitats i sectors econòmics dels Reguers, especialment aquells que estan vinculats a l'aprofitament dels recursos naturals dels Ports i l'artesania", ha manifestat Jordan. Es tracta d'una mostra que posa en valor la gastronomia i els productes de quilòmetre zero, com són la tradicional recol·lecció de bolets, l'olid'oliva o l'artesaniadelapauma. Com és habitual les parades s'instal·laran a la pista d'estiu i la plaça Major.

Per la seua banda, l'alcalde dels Reguers ha destacat que la Fira del Rovelló representa un cap de setmana festiu i cultural pel poble, que permet promocionar-lo i atreure visitants. "La Fira del Rovelló ens permet promocionar el massís dels Ports i les nostres tradicions, però és també una mostra de la fortalesa del teixit associatiu del nostre poble", ha dit Borràs.
 
Pel que fa a les activitats del programa de la fira inclouen l'artesaniadelapauma, així l'Associació de Dones dels Reguers donarà continuïtat a la llata que van començar el 2013 i a la qual cada any es van afegint noves llatadores; una exposició micològica amb les diferents varietats de bolets, organitzada amb la col·laboració de l'AssociacióMicològicadelesTerresdel'Ebre; actuacions musicals; un tast d'allioli; un concurs i tast d'olives posades i una trobada de jotes, entre altres.

Finalment, Borràs ha avançat que el 5 de novembre s'organitzarà una sortidaalsPorts amb els veïns i veïnes del poble per anar a buscarrovellons, una sortida que culminarà en un dinardegermanor. "Enguany tenim una campanya normal pel que fa a la recol·lecció de bolets, tot i que al principi semblava que no n'hi hauria per la pluja", ha explicat.