Tomàs Molina, ponent a les desenes «Jornades per la Pau Federico Mayor Zaragoza» de l'Ampolla

Tindran lloc el divendres 27 i el dissabte 28 d’octubre, a la sala de plens de l’Ajuntament de l’Ampolla

Tomàs Molina en una conferència
Tomàs Molina en una conferència | Josep M. Montaner
Aguaita
18 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 11:04h
L’AssociacióCulturalSantJordi de l’Ampolla organitza per als dies 27 i 28 d'octubre dues jornades de  ponències per celebrar el desè aniversari de les JornadesperlaPauFederico  MayorZaragoza. Enguany tindran lloc a sala de plens de l'Ajuntament de  l’Ampolla. 

Les jornades comptaran amb diversos conferenciants que tractaran temes  sobre els conflictessocioambientals i la Pau. Entre els experts convidats hi  destaquen TomàsMolina, cap de Meteorologia de TV3; PedroArrojo,  relator especial sobre els drets humans a l'aigua potable i sanejament a  Nacions Unides; EstebanBeltrán, director d'Amnistia Internacional a  Espanya; SusannaAbella, membre de la Plataforma en Defensa de l’Ebre; JaviRaboso, sociòleg, activista i responsable de la campanya de Democràcia  i Cultura de Pau a Greenpeace Espanya; i Pere Quintana, director de  l'Observatori de l'Ebre. 

Totes les conferències seran retransmeses pel canal de YouTube de l’Ajuntament de l’Ampolla. 

L'entrada és gratuïta, però és necessari inscriure-s'hi prèviament al telèfon  977 460216 en horari de dilluns a divendres, de 9 a 13 hores i de 16 a 19  hores. 

L’Ajuntament de l’Ampolla és un dels col·laboradors que dona suport a l’Associació Cultural Sant Jordi en l’organització d’estes jornades.


Programa de xerrades

Divendres 27 d’octubre: 


19 hores: Benvinguda i acte institucional a càrrec de Francesc Arasa, alcalde de l’Ampolla; Sofía Herrero Rico, coordinadora de la Càtedra UNESCO de  Filosofia de la Pau de la Universitat Jaume I; Ernest Plans Colomé, president  de l'Associació Cultural Sant Jordi; i Federico Mayor Zaragoza. 

19.30 hores: Impactes en el canvi climàtic i la relació entre l'home i el cicle  de l'aigua, a càrrec de Pere Quintana, director de l'Observatori de l'Ebre. 

Dissabte 28 d’octubre: 

9.45 hores: Conflictes socials i l'aigua, de la mà de Pedro Arrojo, relator  especial sobre els drets humans a l'aigua potable i sanejament a Nacions  Unides; i de Susanna Abella, membre de la Plataforma en Defensa de l'Ebre. 

12 hores: Defensors dels drets humans que lluiten per la integritat del medi  natural, a càrrec d'Esteban Beltrán, director d'Amnistia Internacional a  Espanya. 

16.30 hores: Reptes i propostes per a la transició energètica, de la mà de  Xavi Jiménez, president del grup d'estudi i protecció dels ecosistemes  catalans del GEPEC-EdC; i de Javi Raboso, sociòleg, activista i responsable  de la campanya de Democràcia i Cultura de Pau a Greenpeace Espanya. 

18.30 hores: Afectacions en el clima de les Terres de l'Ebre a causa del canvi  climàtic, a càrrec de Tomàs Molina, cap de Meteorologia de TV3.