Deltebre acull una nova edició de la Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre

El turisme actiu des de la vessant de l’ecoturisme universal tindrà una forta presència en el programa d’activitats

Este cap de setmana, arriba a Deltebre una nova edició de la Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre
Este cap de setmana, arriba a Deltebre una nova edició de la Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
17 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:14h
Este matí, a Deltebre, s’ha presentat en roda de premsa el programa de la VFestadel’Ecoturisme del Deltadel’Ebre, a càrrec de l’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, la regidora d’Enfocament Turístic, Sostenibilitat i Platges de Deltebre, LolaCasanova i la coordinadora de la festa i membre de la junta de l’Associaciód’Empresesd’EcoturismedelDeltadel’Ebre (AEEDE), Maria JoséVergésFerrando, amb l’acompanyament de la presidenta de l’AEEDE, AnnaBorràsCesena, i amb la interpretació simultània en llengua de signes de la mà de GuillemCarles.

Tal com s’ha explicat, ja s’estan enllestint els darrers detalls per celebrar una nova edició d’este punt de trobada i de referència de l’ecoturisme de Catalunya que, este any, tindrà lloc a Deltebre, els dies 20, 21 i 22 d’octubre.

Sota el tema EcoturismeUniversal,  la nova cita oferirà un ampli i interessant programa que inclourà activitatsd’ecoturismeactiu, xerrades i taulesrodones, activitatsenogastronòmiques, una audiciómusical, una bicicletadapopular i portesobertes als museus. Tot plegat, un conjunt d’activitats i propostes amb les quals es tractaran els reptes i la urgència d’un ecoturisme que sigui universal i responsable per tal que tothom puga gaudir de les experiències. Per fer-ho possible, la festa compta amb la participació d’empreses locals i de professionals del sector.

El programa detallat es pot consultar a deltadelebreecoturisme.com, des d’on també es poden fer les inscripcions a les activitats que en requerixen.
 

Xerrades i taules rodones amb ponents de primera línia

 
La 5a edició de la festa l’obrirà la inauguració, el divendres20, amb un acte que inclourà la participació de Lluís Soler, alcalde del municipi amfitrió de l’edició, i la xerradainaugural amb IsaacPadrós, president de l’associacióMulticapacitats i director del documental Kayaknolímits. Menorcaacegues (unanydesprés), que també es podrà veure com a part del programa. A més, la inauguració comptarà amb una audició musical del cantautorcamarlencJoanRovira, en la qual explicarà i demostrarà com la música és una eina de comunicació que desperta els sentits.
 
Així mateix, el dissabte es podrà assistir al debat EcoturismeUniversal, en el qual intervindran les persones autores del LlibreVerd. EcoturismeUniversalaCatalunya: Beth Cobo, Pau Calero, Isaac Padrós i Xavier Cazorla. La taula rodona anirà seguida de la xerrada Lesausenllenguatgedesignes, amb la interessant aportació d’Èric Vargas, persona amb discapacitat auditiva especialitzada en la creació de llenguatges per a la natura, i Tània Puig, intèrpret de llengua de signes.
 

Activitats d’ecoturisme universal

 
El turisme actiu des de la vessant de l’ecoturisme universal tindrà una forta presència en el programa d’activitats. Les propostes, pensades per explorar el Deltadel’Ebre, englobaran una sortidafotogràfica, una caminadasensorial, un recorregut en bicicleta per la façanafluvial de Deltebre i una rutaambcaiac. Totes elles tindran lloc el dissabte 21 i les oferiran professionals i empreses locals.
 

Activitats enogastronòmiques


La gastronomia tornarà a tenir un paper rellevant en esta nova edició de la festa. El mateix dia de la inauguració, les persones assistents podran delectar-se amb productesdeproximitatmaridats amb vinsDOTerraAlta de la mà de la sommelierebrenca, LlúciaCastaño. I, el dissabte a migdia, es realitzarà el BrunchdelDelta, on es podran consumir productes tradicionals i agroecològics locals.
 

Bicicletada i portes obertes amb visites gratuïtes als museus

 
Com ja és tradició, la festa clourà amb la popular bicicletada simultània al Deltadel’Ebre, a la qual les persones interessades es podran sumar des de Deltebre, Amposta (amb inscripció prèvia), Camarles, ElsMuntells, l’Aldea, l’Ampolla, laRàpita i SantJaumed’Enveja (amb inscripció prèvia).
 
I, durant el cap de setmana, es podrà gaudir de les portes obertes amb visitesgratuïtes a múltiples museus, equipaments i centresd’interpretaciódelDelta. A més, i com a novetat, MónNatura oferirà un 50% de descompte aplicable a la tarifa d’adult en algunes de les visites al centre.
 

Cita de referència de l’ecoturisme a Catalunya

 
La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre és una iniciativa de l’AEEDE, agrupació creadora i impulsora de la marca segell Delta de l’Ebre Ecoturisme. Des del seu inici, l’objectiu de la festa ha estat promoure el territori de manera responsable, fomentar l’ecoturisme per a la descoberta i gaudi dels espais naturals, preservar el medi ambient i millorar el benestar de la ciutadania deltaica. D’aquesta manera, la trobada aconsegueix ser alhora un referent a Catalunya per a les persones que trien la sostenibilitat i l’ecoturisme a l’hora de planificar les seves vacances, i un punt de reunió i debat per a les administracions, sector privat i organitzacions.
 
La 5a edició de la festa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre, l’Ajuntament de l’Ampolla, l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, l’Ajuntament de l’Aldea, l’EMD Els Muntells, l’Ajuntament de Camarles, l’Ajuntament de la Ràpita, la Federació EUROPARC, el Club de Ecoturismo de España, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Agència Catalana de Turisme, la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Consultoria Bertomeu.