L’Ajuntament d'Amposta destina 15.000 euros al foment de la biodiversitat Parc del Mussol

Ubicat a la partida Corral Serra, antigament era l'abocador de la ciutat

Visita a l'espai, este dilluns.
Visita a l'espai, este dilluns. | Cedida
Redacció
02 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 17:18h
L’Ajuntament d’Amposta ha atorgat una subvenció de 15.000 euros a l’Associació Aula i Natura perquè seguisca amb la recuperació de la biodiversitat al Parc del Mussol, ubicat a la partida Corral Serra i que antigament era l’abocador de la ciutat. Després que a la primavera del 2022 l’Ajuntament cedís, amb forma d’acord de custòdia, esta finca de 4,5 hectàrees, ara ha fet una aportació econòmica de 15.000 euros perquè Aula i Natura seguisca  duent a terme totes les activitats de restauració ambiental, millora i manteniment de l’espai. L’objectiu és que el Parc del Mussol esdevinga una zona verda periurbana i, a la vegada, un espai d’activitats d’educació ambiental. Fins el moment, s’han instal·lat macrohotels d’insectes, caixes niu, zones per a caus, espais per afavorir la biodiversitat, s’han replantat arbrat d’altres zones de la ciutat, s’han generat prats florits, entre d’altres.

En una visita al Parc del Mussol, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha posat en valor la feina feta des de la primavera del 2022 per convertir l’antic abocador municipal "en un espai on ja ha crescut la biodiversitat i ja s’han detectat  espècies que feia molt de temps que no vèiem i que ara s’estan reproduint". "La feina s’està fent molt bé, en este espai, i per això l’Ajuntament d’Amposta no tenim cap inconvenient a destinar els recursos econòmics que ara aportem", ha afegit l’alcalde, tot avançant que ara s’està treballant amb l’entitat amb la possibilitat que l’espai el puguen visitar grups escolars i també "en un petit projecte de reforestació que si acaba casant serà un pas més".

Per la seua banda, Ferran Latre, gestor del Parc del Mussol, ha posat de relleu que en l’any i escaig que l’entitat porta treballant a l’espai, la biodiversitat ha crescut més a mes de manera exponencial. "És un lloc que estava absolutament degradat i li hem sabut donar la volta", ha dit.

Este dilluns al matí, Tomàs i Latre han signat el conveni i han fet visita de mitjans a l’espai. Estos 15.000 euros del 2023, se sumen als 5.000 euros que es van aportar al 2022.