Amposta aprova una modificació del pressupost de 700.000 euros

També es compromet a executar 500.000 euros per renovar el clavegueram a Poble Nou del Delta perquè l’ACA acabe la redacció del projecte de la depuradora

El ple d'este dilluns al vespre.
El ple d'este dilluns al vespre. | Cedida
Redacció
26 de setembre del 2023
Actualitzat a les 17:36h
El ple de setembre de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar, amb els vots a favor d’ERC-EA, l’abstenció de Som Amposta i el vot en contra de Junts x Amposta, una modificació de pressupost de 700.000 euros, que va introduir-se a l’ordre del dia per urgència. Després de demanar disculpes pel fet d’haver tirat endavant la proposta amb tant poc marge d’antelació i haver facilitat la informació amb poc temps, un fet que els grups de l’oposició van destacar en l’argumentari del sentit del seu vot, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, va detallar que una part important d’esta modificació, més de 237.000 euros, s’ha de destinar per fer front a l’increment d’interessos dels préstecs. "En el moment de fer el pressupost, s’havien tingut en compte uns interessos de l’1,5% i han pujat", destacava.

L’altra xifra més important, poc més de 207.000 euros, s’han destinat per complementar la partida de les obres de rehabilitació de la Biblioteca Comarcal. "Dotem de més pressupost esta partida segons allò que ens diuen els tècnics", deia l’alcalde, "es tracta d’una rehabilitació d’un edifici molt gran i durant les obres han anat sortint coses que hem tingut que suplementar". També vinculat a la Biblioteca Comarcal Sebastià J. Arbó, la modificació de pressupost inclou 70.000 euros per l’adquisició de mobiliari, una xifra que complementa una subvenció de 90.000 euros que l’Ajuntament ha aconseguit per esta finalitat.

També vinculat a una subvenció, en este cas de 61.000 euros, són els 27.000 euros que inclou la modificació de pressupost per a l’arranjament d’un habitatge al carrer Ataulf; o els 19.000 euros per tirar endavant l’estació de recàrrega de l’ICAEN. A la modificació de pressupost també hi ha 100.000 euros per a actes festius de tot l’any i 11.000 euros per a activitats culturals. "Totes estes actuacions es financen amb els restants de diferents partides, de les que ja s’han executat totes les obres".

El ple també va aprovar per unanimitat el compromís de l’Ajuntament d’executar 500.000 euros de renovació de clavegueram a Poble Nou del Delta perquè l’ACA acabe la redacció del projecte de la depuradora La bonificació del 80% de l’IBI d’Effective Logístics per la creació de llocs de treball. 

Mocions

Pel que fa al bloc de mocions, el ple va debatre quatre propostes (dos de cada grup municipal de l’oposició): tres van ser rebutjades i una va ser aprovada. Pel que fa a la proposta aprovada va ser la de Som Amposta per estudiar que en els magatzems d’ús particular el rebut de la brossa siga el mínim en els supòsits de tributació independent en l’IBI urbà, que va ser aprovada per tots els grups municipals. L’altra de les mocions de Som Amposta, de cessió a precari sobre solars buits a Amposta, no va tirar endavant després del suport de Som Amposta i JxA-CM i el vot en contra d’ERC-EA.

Quant a les mocions presentades per JxA-CM, cap va prosperar. La primera, per instar a la renovació urgent del paviment a diferents vies d’Amposta va rebre el vot en contra tant de Som Amposta com d’ERC-EA. I la d’instar a l’Ajuntament a agilitzar el procediment i el pagament de les dues ajudes econòmiques per als estudis superiors va rebre el suport de JxA-CM i Som Amposta, però el vot en contra dels membres de l’equip de govern.